Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες

 

 • Καλό μήνα και...καλά μυαλά! Καμιά πρόταση πέρα από τον ΟΠΑΠ θα κάνει κάποιος ή μόνο μομφές και ειρωνίες?
  Αναρτήθηκε στις 31/05/2020 και ώρα 22:52

  Γεια σας φίλοι και φίλες των ιπποδρομιών!

  Θέλω μέρες τώρα να γράψω κάποια πράγματα αλλά όλο έλεγα να το αποφύγω! Όταν δεν είμαι καλά (όπως και τώρα…) αποφεύγω να γράφω γιατί ίσως να τα βλέπω τα πράγματα πιο άσχημα από ότι είναι! Βλέποντας όμως πως πάμε για Ελληνικές ιπποδρομίες κατά τις 15/6/2020 και έχοντας πρόβλημα πλέον ακόμα και για τα απλά καθημερινά, θεωρώ πως εάν γράψω κάποια πράγματα, ίσως και να μας βγει σε καλό!

  Πάμε τώρα σε κάποιες προσωπικές απόψεις μου που είναι μάλλον και οι φοβίες μου για το μέλλον των Ελληνικών ιπποδρομιών! Από την ημέρα που ξεκίνησε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ιπποδρόμου, έχουμε μείνει κλειστά για πολλούς μήνες! Στην αρχή, μείναμε κλειστά κανένα πεντάρι μήνες μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα γραφειοκρατικά για την ιδιωτικοποίηση! Μετά, ήρθε η κόντρα της Φ.Ε.Ε. με ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα να μείνουμε άλλο ένα τετράμηνο κλειστά! Τέλος, ήρθε και η καραντίνα του ιού με συνέπεια (εάν ανοίξουμε 15/6/2020) να έχουμε άλλο ένα τρίμηνο κλειστά!

  Για έναν τέτοιο ιππόδρομο, για έναν ιππόδρομο που είναι ‘’στην εντατική’’ χρόνια τώρα και προσπαθεί ο ΟΠΑΠ ‘’χώνοντας’’ πολλά εκατομμύρια στον χώρο να τον σώσει, είναι πολλοί οι μήνες που έχει μείνει κλειστός! Δεν ψάχνω αυτή την στιγμή ποιος φταίει, τι φταίει, γιατί φταίει κλπ. Εστιάζω στο γεγονός ότι ήδη έχει μείνει κλειστός για αρκετούς μήνες, για διαφορετικούς λόγους, και το σύστημα το ιπποδρομιακό δεν αντέχει άλλο! Εάν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει αιτία που θα ξανά-κλείσει τις Ελληνικές ιπποδρομίες, πιστεύω πως δεν θα ξανά-ανοίξουν ποτέ! Ότι δυνάμεις υπήρχαν, εξαντλήθηκαν! Ότι απόθεμα υπήρχε, τελείωσε! Όση αισιοδοξία μπορεί να υπήρξε για το μέλλον, αυτή την στιγμή έχει κλονιστεί!

  Έξω στην κοινωνία, θα γίνει μακελειό μέχρι τέλος του χρόνου! Περίπου 1.800.000 εργαζόμενοι θα υποστούν μειώσεις μισθών, και περίπου 400.000 νέοι άνεργοι θα προστεθούν στην λίστα μέχρι τέλος του 2020! Πολλά επαγγέλματα ‘’θα διαλυθούν’’ οικονομικά και γενικά τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπεται μια ύφεση της τάξης του 10% τουλάχιστον! Πριν προλάβει λοιπόν κάποιος να μου τι μας ενδιαφέρει εμάς η οικονομική ανάλυση, θα του πω, πως για να παίξεις ιππόδρομο ή ότι άλλο είδος στοιχήματος θες, πρέπει να έχεις και χρήματα! Είναι δυνατόν λοιπόν όλο αυτό ‘’το μακελειό’’ εκεί έξω στην κοινωνία, να μην αφορά και τον ιππόδρομο?

  Όταν ξανά-ανοίξουμε πρώτα ο Θεός, θα πρέπει να γίνουν ‘’λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις’’ σε πολλά θέματα που αφορούν τον Ελληνικό ιππόδρομο! Ένα από τα θετικά που έχουμε μάθει είναι πως ημέρα διεξαγωγής των ιπποδρομιών θα είναι η Δευτέρα πλέον, κάτι που το ήθελαν και οι παίκτες και οι πράκτορες! Πέρα από αυτό όμως, πιστεύω πως οι υπεύθυνοι για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην εταιρία, πρέπει ‘’να πέσουν επάνω στο αντικείμενο’’ για τα καλά! Τα λεφτά πλέον θα είναι πολύ ‘’δύσκολα’’ και θα πρέπει να υπάρξουν δελεαστικά κίνητρα για να μπει ο άλλος στο πρακτορείο να παίξει!

  Βλέπω πάλι κάποιους ‘’να ξύνονται’’ για κόντρες και για διαφορές! Το να έχουμε ανταλλαγές ύβρεων και προσβολών μεταξύ κάποιων που είναι υπέρ του ΟΠΑΠ και κάποιων που δεν τον θέλουν (χωρίς να ξέρουμε όμως και τι θέλουν…) δεν θα φέρει πρόοδο στις ιπποδρομίες! Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά! Πέρα από τους χαρακτηρισμούς, εγώ περιμένω από όποιον είναι αντίθετος με τον ΟΠΑΠ να καταθέσει ένα σχέδιο! Περιμένω κάποιον να μου πει πως ναι, προτιμώ να κλείσει ο ιππόδρομος και να γίνει πάρκινγκ παρά να μείνει ανοιχτός μιας και εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον από την διεξαγωγή των ιπποδρομιών! Ή να μας πει κάποιος μια βιώσιμη λύση με άλλον ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου και όχι τον ΟΠΑΠ.

  Όχι πια μόνο προσβολές και εξυπνάδες! Πείτε μια πρόταση να δούμε και την δική σας άποψη! Μήνες ολόκληρους διαβάζουμε πως ο ΟΠΑΠ τα κάνει όλα ‘’στραβά και λάθος’’, δεν μας λέτε όμως την αντιπρόταση! Εγώ είναι ‘’το παπαγαλάκι’’ που έχω την άποψη ότι αυτή την εποχή, με αυτό το προϊόν, πρέπει να κάνω και τον σταυρό μου που υπάρχουν ακόμα Ελληνικές ιπποδρομίες και με εγγυημένα τα έπαθλα! Εσύ, που δεν είσαι ‘’παπαγαλάκι’’ κανενός και μονίμως ‘’θάβεις’’ τον ΟΠΑΠ, γιατί δεν μας λες την δική σου πρόταση? Δεν θα σου κάνει μήνυση ρε αδελφέ κανείς, κουβέντα να γίνεται, αλλά πρότεινε κάτι πέρα από προσβολές και βρισιές!

  Εμένα προσωπικά, η άποψη μου είναι αυτή! Η επίθεση που δέχεται ο ΟΠΑΠ και ο Ελληνικός ιππόδρομος, δεν είναι τυχαία! Πόσο καιρό σας γράφω για το ακίνητο του ιπποδρόμου ότι ‘’χαλάει το γλυκό’’ σε μια μεγάλη έκταση ‘’φιλέτο’’ μαζί με το Ιππικό κέντρο? Ψάξτε το λίγο, δείτε και κάποιες αεροφωτογραφίες που υπήρχαν κατά τον πρώτο διαγωνισμό που είχε κάνει το ΤΑΙΠΕΔ για την συνολική έκταση (κυκλοφορούν παντού στο διαδίκτυο) και θα καταλάβετε πολλά! Δεν γράφονται τυχαία εκφράσεις όπως ‘’ο εξόριστος ιππόδρομος’’ ή ‘’η χαώδης έκταση του ιπποδρόμου’’ ή ‘’ένας ιππόδρομος με ελάχιστους επισκέπτες και προσφορά’’! Εάν δεν εγκριθεί η συγχώνευση του ΟΠΑΠ Α.Ε. με την ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. τότε θα καταλάβετε πολύ καλύτερα όλα όσα σας γράφω αφού θα τα δείτε πλέον…μπροστά σας!

   

   Sir Ganian

Επικαιρότητα:
Πρωτομηνιά με...κανονικότητα στο ξένο αμοιβαίο στοίχημα! Όλη την ημέρα κούρσες, μαζί με το προκαθορισμένο στοίχημα!

Καλό μήνα! Την Δευτέρα 1/6/2020 ''επιστρέφουμε'' στην κανονικότητα όσον αφορά τα ξένα ιπποδρομιακά προγράμματα και το αμοιβαίο στοίχημα! Μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι η Ν. Αφρική και η Αγγλία (η Γαλλία είχε επιστρέψει λίγο νωρίτερα) ενώ στην στήλη μας ''Πρόγραμμα της ημέρας'' μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προγράμματα και από τις 3 γνωστές μας χώρες!

Με την επανέναρξη των Ελληνικών ιπποδρομιών -πιθανότατα-η ημέρα διεξαγωγής αυτών να είναι πλέον η Δευτέρα! Πολύ πιθανό την Δευτέρα 1/6/2020 να ανακοινωθεί και επίσημα από την εταιρία, η ημερομηνία επανέναρξης των Ελληνικών ιπποδρομιών! 

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες! 

 


 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013