Δελτίο Tύπου από τα νέα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε.

   

  Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

  Αθήνα

   

  Δελτίο Tύπου

  Το νεοκλεγέν Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. το οποίο θα συγκροτηθεί και επισήμως σε Σώμα τις πρώτες ημέρες του μηνός Απριλίου, θα ήθελε να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες Δρομώνων Ίππων, τους επαγγελματίες του χώρου γενικότερα αλλά και το Φίλιππο κοινό,  για κάποιες ενέργειες οι οποίες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με σκοπό τη διάσωση των Ελληνικών ιπποδρομιών.

   

  • Πραγματοποιήθηκαν κάποιες συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο πολύ στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, στις οποίες συζητήθηκε εκτενώς το θέμα, όπως και οι θέσεις μας επάνω στο πρόβλημα αυτό. Μας δόθηκαν υποσχέσεις ότι ο Ελληνικός ιππόδρομος θα συνεχίσει να υπάρχει, και είμαστε υπό την αναμονή αποφάσεων που αφορούν τη συνέχιση της φύλαξης του χώρου του ιπποδρόμου, την λειτουργία υποδομών εντός του χώρου, όπως συντήρηση του στίβου, παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος και κάποια άλλα ζητήματα που αφορούν τον χώρο όπως:

   

  • Οικονομική υποστήριξη όλων των επαγγελματιών του χώρου.

   

  • Προσωρινή λειτουργία των Ελληνικών ιπποδρομιών υπό την αιγίδα του κράτους, έως και την εξεύρεση νέου επενδυτή.

   

  • Επίσης, με πρωτοβουλία Μελών του νέου Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. έγινε συνάντηση με Fund του εξωτερικού (Αραβικών συμφερόντων) όπου συζητήθηκε με πολύ ενδιαφέρον η συμμετοχή του στην διεξαγωγή των Ελληνικών ιπποδρομιών, καθώς και η εκμετάλλευση του χώρου που καταλαμβάνει ο ιππόδρομος, και για άλλες χρήσεις. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει τις συζητήσεις με εταιρίες παγκόσμιου κύρους που οργανώνουν ήδη ιπποδρομίες όπως ο κολοσσός PMU αλλά και άλλες εταιρίες ανάλογου βεληνεκούς.

   

  Εν αναμονή όλων των παραπάνω, ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας που έχουμε ενασχόληση με τον Ελληνικό ιππόδρομο.

   

   

  Με εκτίμηση

  Το νέο Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε.