Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 29-01-2024 11:39

   

   

  Καλή επιτυχία στις επιλογές σας

  Sir Ganian

   

   

   

   1η ιπποδρομία / ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ / Ίπποι 4+ ετών / ΒΗΟ / Κλάση C / 1800 μέτρα.

  Θα κοντράρω το μεγάλο φαβορί της ημέρας όχι απλά της κούρσας, έτσι καθαρά για την απόδοση και επειδή πιστεύω πως ο ΤΖΕΝΝΑΡΟ ΑΡΜΑ(2) όσο θα μεγαλώνει και άλλο, τόσα περισσότερα πράγματα θα κάνει! Φρεσκάρισε για έναν μήνα, έκανε από τις καλύτερες μακρινές δοκιμές που τον έχουμε δει και μάλιστα με άνεση, και έχοντας υπέρ του και το ολιγομελές του ομίλου, θα προσπαθήσει να πάρει αυτός την πολύτιμη ''κούπα'' για το 2024! Νομίζω πως είναι ''γραφικό πια'' να κάνουμε ανάλυση κούρσας για τον ΡΕΒΑΜΠ(1) αλλά τι να κάνουμε! Στην προπόνηση του Ι. Μυκονιάτη έχει μόνο νίκες και μάλιστα με τρείς κλασικές διαδρομές, τον ευνοεί υπερβολικά ο Ισοζυγισμός αλλά και η απόσταση, φρεσκάρισε και έρχεται με νέες δυνάμεις, αλλά είτε κερδίσει είτε χάσει, για μεγάλο ποσοστό φίλιππων παικτών, αποτελεί το καλύτερο άλογο των Ελληνικών ιπποδρομιών, όλων των εποχών!

  2η ιπποδρομία / Φοράδες 3 ετών+ / Μέδεν / 1200 μέτρα.

  Παρθενική εμφάνιση για την ΤΖΟΛΛΥ ΡΑΪΝΤ(6) στις ιπποδρομίες, έχοντας δουλέψει ''τόσο όσο'' για τις ανάγκες της διαδρομής! Μας αρέσει το γενεαλογικό της δέντρο, έχω την αίσθηση πως επάνω στην κούρσα θα φανεί ''πιο σκληρή'' σε σχέση με τις δουλειές της, και έστω εάν αποτελεί ρίσκο ως πρώτη επιλογή, θα την εμπιστευτώ αμέσως! Παρθενική εμφάνιση στις ιπποδρομίες και για την ΣΗΚΡΕΤ ΣΕΛΑΡ(5) - (ΔΙΕΓΡΑΦΗ) η οποία παρά την απειρία της και το ''νέο περιβάλλον της'', σχεδόν ενθουσίασε στο στάδιο των δοκιμών της! Ο συγκεκριμένος στάβλος έχει αποδείξει πως κάνει καλές και έξυπνες αγορές ίππων, σαφώς και υπάρχει το ρίσκο της πρώτης συμμετοχής όπου δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις και μάλιστα με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά επειδή μιλάμε για έναν πολύ μέτριο όμιλο, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει αμέσως! Η πλέον ''ψημένη'' της διαδρομής είναι η ΚΑΡΕΛΕΝ(3) η οποία φρεσκάρισε για ένα 20ήμερο και επιστρέφει!  Από τις τρεγμένες φοράδες έχει μακράν την καλύτερη επίδοση στα μέτρα, ίσως και για πρώτη φορά να βρίσκει τόσο ''βατό'' όμιλο, εδώ και μήνες δεν λείπει από τις αμειβόμενες θέσεις, και σίγουρα θα αποτελέσει επιλογή μου σε ένα από τα ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 3 και 6 που θα προτείνω! Εάν δεν είχε ρεπό 15 μηνών η ΒΙΚΤΩΡΙΑ(1) και καθαρά λόγω ''γραμμής αίματος'' και πόσο μάλλον για αυτόν τον όμιλο, ίσως και να την είχα πρώτη επιλογή! Έχει κάνει κάποιες δουλειές, λογικά θα θέλει και κάποιες ακόμα, τουλάχιστον όμως στα πολύπλοκα στοιχήματα, θα την υπολογίσω!

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1300 μέτρα.

  Μας δικαίωσε ως καλό αουτσάιντερ ο ΔΟΝ ΗΛΙΑΣ(4) πριν μια εβδομάδα κατακτώντας την 2η θέση και μας πλήρωσε καλά! Όπως είχαμε γράψει, είναι άλογο που θέλει ''γερά χέρια'' στο φίνις του, ο Κύπριος αναβάτης Κ. Καποδίστριας ''τον ξέρει πολύ καλά'', ενώ σήμερα τον ευνοεί η κάπως μεγαλύτερη απόσταση αλλά και ο Ισοζυγισμός! Εάν μάλιστα τα πρώτα άλογα πάνε κάπως παραπάνω γρήγορα από νωρίς, θα ευνοηθεί στο φίνις του για να ζητήσει με αξιώσεις την νίκη! Φρεσκάρισε για 21 ημέρες ο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΑΪΚΟΝ(3) και επιστρέφει με νέες δυνάμεις και με την ισχυρή ανάβαση εκ νέου του champion Π. Δημητσάνη που είναι και υπέρ-φορμαρισμένος! Το άλογο αυτό ''το τρώνε'' οι νευρικές εκκινήσεις του, αλλιώς πιστεύω πως ήδη θα ήταν σε άλλη Κατηγορία! Είναι πάντως σε πολύ καλή φόρμα και εάν επιτέλους φύγει στρωτά από την Αφετηρία και βρει καλό βήμα χωρίς ταλαιπωρίες, μπορεί να κάνει και την έκπληξη της κούρσας! Τρίτη σερί νίκη για την ΔΟΝΑ ΠΕΓΚΥ(2) την προηγούμενη εβδομάδα, και μάλιστα με πολύ ''έξυπνη διαδρομή'' και χωρίς να πιεστεί για να οδηγήσει! Η άνεση που κέρδισε δείχνει όχι απλά φόρμα αλλά μεγάλη εξέλιξη, οπότε σαφώς και θα αποτελέσει από τις πρώτες επιλογές εδώ μέσα για την κατάκτηση μιας νέας νίκης! Η ΜΑΡ ΚΑΤ(1) είχει μείνει ''πολύ πίσω'' όπως έχουμε γράψει, λόγω πολλών προβλημάτων, αλλαγής προπονητών και πολλά άλλα! Σε αυτή την προπόνηση όμως φαίνεται πως ''βρήκε τον εαυτό της'', έστω και αργά άρχισε να αποδεικνύει το ''καλό της αίμα'', πρωταγωνιστεί συνεχώς πλέον στις συμμετοχές της, και το ίδιο προφανώς θα κάνει και σήμερα εδώ!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών+ / Β.Η.Ε. / 1100 μέτρα.

  Πρώτη συμμετοχή για τον ΜΠΡΟΥΚΛΥΝ ΓΚΑΪ(2) στην απόσταση που είναι πλέον πανέτοιμος μετά την σχετικά μεγάλη του αποχή! Έχω την αίσθηση πως στην τελευταία του συμμετοχή άργησε κάπως να αναπτυχθεί, αλλά από την άλλη, με προβληματίζει κάπως η μικρή απόσταση! Επειδή όμως προσωπικά τον θεωρώ ''μεγάλο άλογο'' και πιστεύω πως στο μέλλον θα μας δείξει ακόμα πιο πολλά, θα τον εμπιστευτώ ως αουτσάιντερ επιλογή σήμερα εδώ! Επιστρέφει μετά από 2μηνη αποχή στα πράγματα ο ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ(1) έχοντας δουλέψει ''τόσο όσο'' για τις ανάγκες της απόστασης! Έστω και έτσι όμως, ήταν εξαιρετικός και με μεγάλη άνεση, δείχνοντας πως είναι σε άριστη φυσική κατάσταση! Όλοι ξέρουμε πως είναι άλογο το οποίο εάν οδηγήσει αμέσως την κούρσα, δύσκολα μπορείς να το περάσεις ενώ νομίζω πως είναι και ποιοτικά ανώτερος εδώ! Παρά τα 62,5 κιλά που διαγωνίζεται λοιπόν, μπορεί κάλλιστα να περάσει πρώτος το φίνις! Το γράψαμε στα σχόλια μας ότι ο πολύ ποιοτικός ΣΑΞΟΝ ΒΙΛΑΤΖ(3) πήγε πολύ γρήγορα στην αρχή πριν 20 ημέρες με αποτέλεσμα ''να κάτσει'' στο τέλος! Έχει ''γράψει νίκη'' με εξαιρετική επίδοση στα μέτρα, και εάν σήμερα ναι μεν βρεθεί με τους πρώτους αμέσως αλλά ''κρατήσει και κάτι'' για το τέλος, θα διεκδικήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις στην κατάσταση που βρίσκεται! Δεν είχε καλή εκκίνηση ο ΑΡΙΩΝΑΣ(4) πριν 15 ημέρες, δεν έστρωνε και βήμα όπως θα ήθελε, και υστέρησε! Σήμερα συμμετέχει σε μικρότερη απόσταση, σίγουρα έχει υπέρ του και τον Ισοζυγισμό, και με τον αναβάτη Ε. Τσέλα στην σέλλα του που ''τον γνωρίζει'' πολύ καλά, μπορεί να τον δούμε να πρωταγωνιστεί στα τελευταία μέτρα!

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-70 / 1100 μέτρα.

  Λίγα άλογα έχουν κάνει την επίδοση του ΕΞΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΡ(5) στην απόσταση αυτή, όμως πρόκειται και για ένα άλογο που θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση για να αποδώσει καλά! Ο αναβάτης Ν. Μιχαηλίδης θα έλεγα πως είναι πολύ κατάλληλος αναβάτης για ''δύσκολα άλογα'', ο εν λόγω ίππος συμμετέχει και με εξαιρετικά ευνοϊκό Ισοζυγισμό, πιστεύω πως με καλή εκκίνηση, μπορεί να ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Παρ' ότι ο ΑΪΛΑΝΤ ΛΑΚ(4) προχθές σε αυτή την Κλάση ''έπεσε σε περίπτωση'' όσον αφορά τον νικητή και την διαφορά που τους άφησε (ΧΑΡΣΓΟΥΕΛ) εντούτοις ξεπέρασε την κακή του εκκίνηση, και πήρε την 2η θέση δείχνοντας εξαιρετική φόρμα! Με καλύτερη εκκίνηση σήμερα και διαδρομή με ευχάριστο τρόπο με τους πρώτους, θα έχει μεγάλη τύχη να κατακτήσει την νίκη! Έτρεξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν 40 ημέρες ο ΜΑΝΤ ΠΑΝΤΕΡ(6) κατακτώντας αμέσως κούρσα WINTER CHALLENGE και έχοντας ήδη και μια νίκη στο εξωτερικό! Σήμερα βέβαια δεν τρέχει σε κούρσα ''αποδυναμωμένη'' όπως στο Ελληνικό του ντεμπούτο, όμως ''ο κύκλος του'' τρέφει μεγάλες προσδοκίες για το άλογο αυτό, σαφώς και θα πρέπει να αποδείξει πράγματα πρώτα, όμως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή αουτσάιντερ επιλογή! Ο ΣΟΥΪΝΛΕΙ(3) ανήκει στα άλογα που επέστρεψαν στον ιππόδρομο μετά από μεγάλη αποχή, έχει ''φάει'' κάποιες κούρσες δοκιμαστικές και προετοιμασίας, όμως ''στα καλά τους'', έχουν κάνει μεγάλα πράγματα! Ευνοϊκό το 1 start για να οδηγήσει αμέσως, και αυτός έχει σημειώσει ''τρομερή επίδοση'' στα μέτρα, και μάλλον δεν θα τον αγνοήσω, τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 40-82 + Φιλοξενούμενοι Ίπποι / 1300 μέτρα.

  Έχουμε πει πως ο ΔΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(4) ανήκει στα πλέον ανερχόμενα άλογα στο Μαρκόπουλο, και πρωταγωνιστεί σε κάθε του συμμετοχή! Πριν 15 ημέρες έχασε ''στις λεπτομέρειες'' της διαδρομής άλλη μια νίκη! Εάν ακολουθεί αμέσως στην πρώτη τετράδα των ίππων και ίσως και ελαφρώς εξωτερικά ώστε να μην δέχεται την άμμο (ή και τις λάσπες πιθανόν λόγω του καιρού...) μπορεί στην τελική ευθεία να ζητήσει την νίκη με αξιώσεις μεγάλες! Μετά από σχεδόν 2μηνη αποχή επιστρέφει στα πράγματα ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ(1) έχοντας δουλέψει εντατικά, και εννοείται πως ένα άλογο που είχε φτάσει και το 100 στο rate, συμμετέχει με ευνοϊκό Ισοζυγισμό εδώ! Έχει γίνει λίγο ''απρόσμενος ίππος'' πια, όμως δεν παύει όταν οδηγεί και στρώνει αμέσως βήμα, να γίνεται ''άλλο άλογο'' ακόμα και εάν μεγάλωσε πια! Εάν συμβεί λοιπόν αυτό σήμερα, μπορεί κάλλιστα να πάρει την νίκη! Δύο σερί νίκες για τον ΑΛ ΜΠΙΝΤΑ(3) άνετη νίκη σε WINTER CHALLENGE, μηνιαίο φρεσκάρισμα, και εξαιρετικές νεότερες δοκιμές και με άνετο τρόπο! Το άλογο δείχνει μεγάλη εξέλιξη, σίγουρα σήμερα δίνει ένα σπουδαίο ''διαγώνισμα'', όμως με αυτά που μας δείχνει, σαφώς και έχει όλα τα φόντα να τον δούμε να πρωταγωνιστεί και εδώ μέσα! Δεν ξεχνάμε πως ο ΠΕΙΣΑΝΔΡΟΣ(2) έχει ένα εξαιρετικό ''αίμα'', ενώ έχει κάνει μεγάλα πράγματα στις καλές στιγμές του! Πριν 15 ημέρες έτρεξε μετά από 8μηνη αποχή, δεν ήταν καθόλου έτοιμος, και ίσως και για αυτό προς το τέλος ο αναβάτης του δεν τον πίεσε καν! Εάν αποφύγει την διστακτική εκκίνηση που κάποιες φορές εκδηλώνει, σήμερα περιμένω να δω ένα ''άλλο άλογο'' της ποιότητας που έχει, και ελπίζω να μην με διαψεύσει!

  7η ιπποδρομία / Ίπποι 4 ετών+ / Κούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1200 μέτρα.

  Φρεσκάρισε για 1,5 μήνα η ΜΠΛΟΥ ΠΡΙΝΣΕΣ(2) δούλεψε μεθοδικά για τις ανάγκες της διαδρομής, ενώ σχεδόν όλες οι συμμετοχές της μας έχουν δείξει πως πρόκειται για μια πολύ ποιοτική φοράδα! Θα πρέπει να ακολουθεί σε επίκαιρη θέση και χωρίς ''να χαλάει'' το βήμα της, και με ένα φίνις 300-400 μέτρων να έρθει δυνατά και να διεκδικήσει την νίκη! Μετά από 1,5 μήνα φρεσκαρίσματος επιστρέφει στα πράγματα και ο ΣΑΟΥΑΣΝΤΙ(1) ο οποίος είναι από τα πιο εντατικά δουλεμένα άλογα της ημέρας, και μάλιστα με πολύ δυνατές δοκιμές! Ξέρουμε πως είναι άλογο ''διαδρομής'' και πρέπει από νωρίς να βρεθεί σε θέση που να μην δυσφορεί, και να ακολουθεί ''γεμάτος'' και ευχάριστα! Έχει την ανάβαση του Γ.Μερσινιά που ταιριάζει στις ιδιότητες του και με ευνοϊκό Ισοζυγισμό, θα επιχειρήσει ''να επιστρέψει'' σήμερα στις επιτυχίες! Φρεσκάρισε για ένα 20ήμερο η ΔΟΝΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ(7) δούλεψε καλά, η φοράδα δείχνει να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, ενώ επιστρέφει και σε μικρότερη απόσταση! Φοράδα που γίνεται ''πολύ σκληρή'' όταν οδηγεί αμέσως, δεν ξέρω εάν θα το καταφέρει εύκολα από το 6 start, εάν πάντως το κάνει, μπορεί ''να βάλει δύσκολα'' σε όλα τα άλογα εδώ μέσα! Κέρδισε ο ΣΙΚΙΝΤ(4) πριν 15 ημέρες, ένα άλογο με διάφορα προβλήματα, που όμως τελικά δείχνει να αρέσκεται στις μικρές αποστάσεις! Συμμετέχει πρώτη φορά στα μέτρα, θεωρώ ευνοϊκό το 3 start ώστε να βρεθεί αμέσως με τα πρώτα άλογα (εάν αποφύγει την νευρική εκκίνηση μπορεί και να οδηγήσει) και σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να επιζητήσει με αξιώσεις σοβαρές την repetition!

   

Επικαιρότητα:

 

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τις ξένες ιπποδρομίες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στο καθημερινό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ Α.Ε.! 

 

 

 

 

sirganian@gmail.com
Banner image
Banner image
Sirganian.gr © 2013