Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 23-01-2022 22:56

   

   

  Καλή επιτυχία στις επιλογές σας

  Sir Ganian

   

   

  1η ιπποδρομία / Ν. Αφρική / Κούρσα Handicap – Φοράδες / Κλάση D’ / Στίβος Γκαζόν / 1000 μέτρα.

  ANCIENT EPIC(8)BECKONING BEAUTY(6)SCENT OF A WOMAN(1)FLYING THE STAR(5)

   

  2η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1100 μέτρα.

  Από εξαιρετική εμφάνιση έρχεται η ΚΟΝΓΚΡΑΤΣΙΟΥΛΕΪΤ(7) παρ’ ότι αναγκάστηκε σε πολύ έντονο ρυθμό εξ αρχής, εντούτοις κατέκτησε την δεύτερη θέση και με δυνάμεις! Εάν σήμερα ακολουθεί από νωρίς στις 2-3- πρώτες θέσεις αλλά σε πιο ‘’γλυκό τέμπο’’, μπορεί σήμερα να εξαργυρώσει με νίκη την φόρμα της! Με ευνοϊκό Ισοζυγισμό συμμετέχει ο ΚΑΖΜΕΡ(1) που όταν φύγει αμέσως καλά από την Αφετηρία και οδηγεί, σε αυτές τις αποστάσεις είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη! Έρχεται και από δυναμική εμφάνιση, θα αποτελέσει από τις πρώτες επιλογές των παικτών για την νίκη! Υπέρ-εντατικά δουλεμένος και με δυνατές δοκιμές, επιστρέφει να διαγωνιστεί ο ΤΖΑΚ ΡΟΥΜΠΥ(2) έχοντας εξασφαλίσει και τον champion Δημητσάνη στην σέλλα του! Κάπως αντιφατικός ίππος βέβαια αλλά ‘’στην μέρα του’’ μπορεί σε τέτοιους ομίλους να κερδίσει ακόμα και ‘’στο βήμα του’’! Με πολλές ιδιορρυθμίες ο ΓΚΟΟΥ ΠΕΡΠΛ ΝΑΪΤ(6) αλλά σαφώς δεν είναι και το άλογο που είδαμε στην τελευταία του συμμετοχή! Φρεσκάρισε για λίγο, έχει ‘’σκληρή ανάβαση’’ και εάν βρεθεί αμέσως με στρωμένο βήμα με τα πρώτα άλογα, μπορεί να κάνει και την έκπληξη της κούρσας!

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1400 μέτρα.

  Από πολύ καλή εμφάνιση έρχεται ο ΖΑΓΚΑΝ(1) στα 1575 μέτρα ενώ σήμερα συμμετέχει εδώ, σε κατώτερη Κατηγορία! Εάν συνυπολογίσουμε ότι έχει και ανταγωνιστική επίδοση στα μέτρα σε σχέση με τον όμιλο, τοποθετείται στους βασικότερους υποψήφιους για την νίκη! Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ(5) που κάνει διακριτικές εμφανίσεις και δείχνει ότι δεν τον εμποδίζει η ηλικία των 10 ετών! Έχει εξασφαλίσει και ‘’γνώριμη ανάβαση’’ που ταιριάζει με τις ιδιότητες του, με καλή εκκίνηση, μπορεί να πρωταγωνιστήσει! Εξελίξιμη φοράδα η ΟΡΙ(3) και σε άριστη φόρμα, ενώ δείχνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να ανταγωνιστεί αρσενικούς αντιπάλους! Εάν μάλιστα γίνει ο ρυθμός σχετικά αργός και δεν αναγκαστεί ‘’να κυνηγάει’’ από νωρίς, μπορεί να έρθει με φίνις και να ‘’τους σκεπάσει όλους’’ στο τέλος! Σε πολύ καλή φόρμα και η ΠΑΣ ΔΕ ΤΖΙΝ(4) στην οποία και σε αυτήν δεν αρέσει να πηγαίνει πολύ γρήγορα από νωρίς! Εάν ακολουθεί με τα 4 πρώτα άλογα από νωρίς, κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων και κάνει ένα φίνις 300-400 μέτρων, είναι από τα άλογα που μπορούν να αιφνιδιάσουν τον όμιλο σήμερα εδώ!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω / Μέδεν / 1300 μέτρα.

  Γνωρίζετε ότι έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον ΚΑΜΑΡΙ(7) και πιστεύω πως θα έχει ιδιαίτερη εξέλιξη! Επιστρέφει φρέσκος και μεθοδικά δουλεμένος, κάνει πρώτη συμμετοχή στα μέτρα και εάν μάλιστα οδηγήσει αμέσως, θα αποκτήσει μεγάλο αβαντάζ στην υπόθεση της νίκης! Σοβαρό άλογο και με ποιότητα δείχνει ο ΡΑΝΤΑΤ(8) ο οποίος ακόμα δεν έχει μάθει να τρέχει στρωτά, αλλά παρ’ όλα αυτά, τρέχει δυνατά! Κούρσα με την κούρσα τον περιμένω όλο και πιο δυνατό και μπορεί σήμερα ακόμα και να πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης! Από τα πλέον φιλότιμα άλογα της κούρσας είναι ο ΧΟΓΛΑΣΤΟΣ(3) ο οποίος ‘’δίνει ότι έχει μέσα του’’ σχεδόν σε κάθε συμμετοχή του! Έρχεται από κούρσες που διακρίθηκε, και παρά τα 61 κιλά του, εάν δεν αναγκαστεί να ανοίξει τον ρυθμό του από νωρίς και ακολουθεί με τους πρώτους, μπορεί και πάλι να ζητήσει μεγάλο μερτικό στην άφιξη! Η ΙΝΙΚΙ(4) δεν εντυπωσιάζει, όμως δεν είναι και κακή! Είναι σκληρών ιδιοτήτων φοράδα και με μια σωστή κατανομή δυνάμεων και διαδρομή με τους πρώτους, αν μη τι άλλο, μπορεί να μπει στα πολύπλοκα στοιχήματα!

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1200 μέτρα.

  Εκτός σοβαρού απροόπτου, η υπόθεση της νίκης θα πρέπει να κριθεί εδώ μεταξύ 2 ομόσταβλων και ομοπροπόνητων ίππων! Ο ένας είναι ο ΜΙΛΟΥΖ(4) ο οποίος έρχεται από δυνατή εμφάνιση σε WINTER CHALLENGE διαδρομή και έχει αποδειχθεί πολύ σκληρός, όταν βρεθεί αμέσως στις δυο-τρείς πρώτες θέσεις! Άρεσε πολύ στις νεότερες δοκιμές του και εάν δεν αναγκαστεί ‘’σε κάργα ρυθμό’’, θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Ο άλλος ίππος είναι ο ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ(6) που παρουσιάζει μια τρομερή εξέλιξη και μάλιστα κερδίζει πλέον άλογα που μέχρι πρωτίστως, θεωρούνταν καλύτερα του! Συμμετέχει με μόλις 52,5 κιλά και εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως, μπορεί να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Μαχητής, σκληρός, ποιοτικός, ο ΡΕΓΚΕ ΡΑΝΝΕΡ(3) αποδίδει με κάθε μορφής διαδρομή! Ίσως αυτή την εποχή να μην είναι στα καλύτερα του, όμως πάντα αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη και δεν μπορεί να αγνοηθεί! Φρεσκάρισε για έναν μήνα ο εξαιρετικά φορμαρισμένος ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(1) και επιστρέφει με νέες δυνάμεις! Άλλο ένα άλογο που αποτελεί ‘’κλασική αξία’’ και παρά τα 60 κιλά που διαγωνίζεται, εάν από νωρίς βρει θέση και ρυθμό με τους πρώτους…μπορεί τα πάντα να κάνει στο τέλος!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-60 / 1400 μέτρα.

  Ίσως η πιο δύσκολη διαδρομή σε προγνωστικά της ημέρας, και εμείς εδώ έχουμε επιλέξει τελείως αουτσάιντερ επιλογές! Ξεκινάω από τον ΠΟΕΤΙΚ ΧΟΟΥΠ(5) ο οποίος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, δείχνει πως δεν μπορεί να βρει ‘’τα πατήματα του’’! Επιστρέφει τώρα από 2μηνη αποχή, έχει δουλέψει πολύ μεθοδικά αλλά ‘’και αθόρυβα’’ για τις ανάγκες της διαδρομής και εάν ευνοηθεί λίγο στην εκκίνηση, έχει όλα τα φόντα να αιφνιδιάσει όλο τον όμιλο! Από κακή εμφάνιση έρχεται ο ΣΑΛΑΑΣΕΛ(6) και σαν να του έλλειπε κάποια δουλειά, σαν να ενοχλήθηκε από κάτι, δεν μπορούμε να ξέρουμε! Θα το ρισκάρω όμως να τον επιλέξω και πάλι μιας και κατατάσσεται στους ποιοτικά καλύτερους ίππους εδώ και πιστεύω να με δικαιώσει! Μετά από 2μηνη αποχή επιστρέφει ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΛΟΡΝΤ(2) ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε κάποιες δοκιμές του! Είναι καθαρά άλογο ‘’διαδρομής’’ και θα πρέπει να βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα με την εκκίνηση για να αποδώσει τα μέγιστα! Εάν όντως συμβεί αυτό, μπορεί κάλλιστα και την νίκη! Σε κορυφαία φόρμα ο ΕΚΛΕΚΤΩΡ(7) και μάλιστα είναι άλογο σκληρών ιδιοτήτων, κάτι που σε τέτοιους ομίλους βοηθάει πολύ! Εάν οι πρώτοι πάνε πολύ γρήγορα από νωρίς και αυτός έχει καταφέρει να πλασαριστεί σε επίκαιρη θέση, μπορεί να έρθει με ωραίο τέλος και να επιχειρήσει ‘’να τους σκεπάσει’’ όλους!

  7η ιπποδρομία / ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ / Ίπποι 4 ετών και άνω / ΒΗΟ – Κλάση C’ / 1800 μέτρα.

  Την Κλάση εκπροσωπεί εδώ μέσα ο ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(2) ο οποίος ήταν ίσως και το καλύτερο άλογο των δοκιμών της ημέρας, δείχνοντας πόσο πολύ του αρέσει ο χειμωνιάτικος καιρός! Έχει και τον Ισοζυγισμό υπέρ του, και λογικό είναι να αποτελέσει την πρώτη επιλογή για την κατάκτηση του τροπαίου! Μεγάλη ‘’ψυχή’’ και μαχητικότητα παρουσιάζει ο ΑΠΛΗΚΤΟΝ(1) χάρη στα οποία κατέκτησε υπέρ-θεαματικά και το WINTER CHALLENGE 4+ ετών! Έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στα μέτρα, ίσως παίξει ρόλο και η διαφορά ηλικίας με τον πρώτο, και με σωστή κατανομή δυνάμεων, διόλου απίθανο να ‘’τον απειλήσει’’ στην υπόθεση της νίκης! Ο ΤΖΕΝΝΑΡΟ ΑΡΜΑ(5) μπορεί να μην έκανε δυνατά πράγματα στο WINTER CHALLENGE όπως μας είχε συνηθίσει μέχρι εκείνη την στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει σταματήσει η εξέλιξη του! Σαφώς και βρίσκει μπροστά του και σήμερα άλογα ‘’ονόματα’’, όμως με λογικά βάρη και με συνετή διαδρομή, μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε πρωταγωνιστική εμφάνιση! Σε τρομερή κατάσταση ο ΓΚΡΕΓΚΣ ΣΗΚΡΕΤΣ(3) ο οποίος έχει δείξει ευαρέσκεια στα μέτρα έχοντας κερδίσει με 61 κιλά, ενώ εξασφάλισε και την πλέον ισχυρή ανάβαση! Εάν βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα με την εκκίνηση, έχουμε δει πόσο σκληρός γίνεται και εάν ‘’του πάει’’ και ο ρυθμός, δεν μπορείς να τον…αποκλείσεις από πουθενά!

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1100 μέτρα.

  Άλλη μια κούρσα ‘’γρίφος μεγάλος’’ για τους παίκτες! Θα ξεκινήσω από τον ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΣΙΦΤ(1) ο οποίος έρχεται από εμφάνιση που άρεσε πολύ, ενώ τον ευνοεί και το 3 στάρτ που εξασφάλισε ώστε να μην βρεθεί να τρέχει έξω! Με διαδρομή αμέσως με τα πρώτα άλογα, τον περιμένω με δυνάμεις στην τελική ευθεία, να διεκδικεί την νίκη! Με πολλές ατυχίες ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ(6) στην τελευταία του συμμετοχή, δεν έτρεξε καλά! Το άλογο όμως αυτό είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όλα θα κριθούν στην εκκίνηση του και εάν μπορέσει να βρει θέση και βήμα, αλλά εάν όντως ευνοηθεί, μπορεί να μας πληρώσει καλά σήμερα! Μετά από 4μηνη αποχή, επιστρέφει στα πράγματα ο ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(2) έχοντας δουλέψει υπέρ-εντατικά και με κάποιες δοκιμές του να είναι πολύ καλές και με εύκολο τρόπο! Ξέρουμε ότι αυτό το άλογο αποδίδει τα μέγιστα μόνο όταν βρεθεί με τα πρώτα άλογα ή ακόμα καλύτερα όταν οδηγεί, αλλιώς δυσφορεί έντονα! Με το 1 στάρτ που έχει εάν κάνει ‘’καλό πέταγμα’’ από την Αφετηρία, μπορεί να βρει την παραπάνω διαδρομή και να πρωταγωνιστήσει! Προσωπική νίκη πήρε ο champion αναβάτης Δημητσάνης με τον ΠΕΡΟΥΝ(8) προχθές ο οποίος σήμερα μπαίνει σε ‘’πιο βαθιά νερά’’! Παρ’ όλα αυτά, έχουμε δει πολλές φορές η φόρμα να κερδίζει την Κλάση, τον ευνοεί η απόσταση, και εάν δεν αναγκαστεί να τρέχει έξω από νωρίς, μπορεί να ελπίζει και πάλι σε πρωταγωνιστική εμφάνιση!

Επικαιρότητα:

Πατώντας επάνω στην στήλη μας ''LIVE ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ'' μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα των ιπποδρομιών που προσφέρει ζωντανά εκείνη την στιγμή ο ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος! 

 

 

 

sirganian@gmail.com
Banner image
Banner image
Sirganian.gr © 2013