Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 02-08-2020 20:26

   

   

   

   

   

  1η Ιπποδρομία / Φοράδες 2 και 3 ετών, Μέδεν / Β.Η.Ε. / 1.300 μέτρα.

  Σε συνεχόμενη εξέλιξη βρίσκεται η ΑΝΤΙΟΠΗ(3) που έρχεται από πρωταγωνιστικές εμφανίσεις, χάνοντας μάλιστα για λίγο την νίκη πρόσφατα! Φαντάζει στις ποιοτικά καλύτερες φοράδες της κούρσας και εκτός απροόπτου, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Παρθενική εμφάνιση για την ΓΟΥΙΤΤΝΕΡ(4) στις ιπποδρομίες που κατεβαίνει να διαγωνιστεί υπέρ-εντατικά δουλεμένη για τις ανάγκες της διαδρομής! Αξιόλογο και το γενεαλογικό της δέντρο και παρά την απειρία της, νομίζω πως αμέσως θα κάνει πολύ δυνατή εμφάνιση! Παρ’ ότι η ΖΟΥΑΒ(6) στην παρθενική της εμφάνιση φάνηκε κάπως ‘’βαριά’’, εντούτοις σε γενικές γραμμές δεν ήταν κακή και έδειξε κάποια πράγματα! Σήμερα αναμένεται πιο ‘’λυμένη’’ και αν μη τι άλλο, θα την υπολογίσω στα πολύπλοκα στοιχήματα μας! Με κακή εκκίνηση στο ντεμπούτο της και με ‘’άτσαλο βήμα’’ γενικώς η ΑΝΙΛ(2) , δεν έδειξε πράγματα! Πολύ καλύτερα προετοιμασμένη τώρα και με την ισχυρή ανάβαση του champion αναβάτη, αν μη τι άλλο την περιμένω να τρέξει δυνατά!

  2η ιπποδρομία / Ίπποι 2 και 3 ετών,  Μέδεν / Β.Η.Ε. / 1.400 μέτρα.

  Σίγουρα επηρεάστηκε από το μεγάλο του ρεπό ο ΑΪΜ ΤΟΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΓΙΟΥ(1) στην τελευταία του εμφάνιση αλλά πάντα κατά την άποψη μου, δεν ήταν κακός σε γενικές γραμμές! Κατατάσσεται στα ποιοτικά καλύτερα άλογα της κούρσας, άρεσε πολύ στις νεότερες δοκιμές του,  και εάν ακολουθεί από νωρίς με τους πρώτους, νομίζω πως θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Τελείως διαφορετικός –προς το καλύτερο-ήταν ο ΓΚΑΝ(2) στην πρόσφατη εμφάνιση του και μάλλον δεν ήταν τυχαίο γεγονός! Το άλογο παρουσιάζει εξέλιξη, έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και εκτός απροόπτου, ίσως αποτελέσει τον βασικότερο αντίπαλο του πρώτου ίππου! Την πιθανή έκπληξη ‘’θα κυνηγήσω’’ με τον ΠΕΙΣΑΝΔΡΟ(8) ο οποίος δεν ήταν κακός στην τελευταία του εμφάνιση, εάν συνυπολογίσουμε και την μη ευνοϊκή διαδρομή του! Είδα πως έχει μεγάλο βήμα, πιθανόν να τον ευνοήσουν τα σημερινά μέτρα και εάν βρεθεί σε επίκαιρη θέση νωρίς, μπορεί να μας πληρώσει καλά! Άλογο σταθερό και σε καλή κατάσταση είναι ο ΖΑΜΠΑΡΚΑΝ(4) που δείχνει ότι αποδίδει με κάθε μορφής διαδρομή! Εάν βρεθεί αμέσως με την πρώτη τετράδα και δεν αναγκαστεί να τρέχει έξω πολύ από το 6 κουτί που έχει, τουλάχιστον στο Τετραπλό μπορεί να πάρει μερτικό!

  3η ιπποδρομία / Φοράδες 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-60 / 1.100 μέτρα.

  Μπορεί να είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία στον όμιλο η ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(2) όμως ευνοείται πολύ από τον Ισοζυγισμό, έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στα μέτρα, ενώ βρίσκεται και σε άριστη φόρμα! Εάν ευνοηθεί λίγο στην εκκίνηση, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης! Η απόσταση δεν ευνοεί την ΧΑΡΜΠΟΥΡ ΣΙΤΥ(6) καθώς είναι μικρή για τις ιδιότητες της! Η φοράδα όμως είναι σε εξαιρετική φόρμα, υπάρχει περίπτωση οι πρώτες φοράδες να δώσουν ρυθμό ‘’φωτιά’’ στην αρχή και εάν συμβεί αυτό, μπορεί να έρθει με τέλος και να ‘’τις σκεπάσει όλες’’ πριν τον τερματισμό! Πολύ δυνατή επίδοση στα μέτρα έχει η ΚΟΥΗΝ ΜΠΕΪΝΟΥΝΑ(3) που σήμερα συμμετέχει σε ακόμα πιο ευνοϊκή απόσταση για τις ιδιότητες της! Έχει αποδειχθεί ‘’σκληρή φοράδα’’ όταν βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα του ομίλου και εάν συμβεί και σήμερα αυτό, θα ζητήσει την νίκη μεγάλες αξιώσεις πιστεύω! Στις ποιοτικά ανώτερες φοράδες του ομίλου, ανήκει η ΝΤΕΒΙΛ ΑΝΣΕ(1) που είναι αυτό που λέμε ‘’φοράδα διαδρομής’’! Εάν καταφέρει από το 9 κουτί να βρεθεί με τις πρώτες φοράδες αλλά χωρίς να τρέχει πολύ έξω, σαφώς και έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει σε έναν τέτοιο όμιλο και παρά τα 61 κιλά που διαγωνίζεται!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Kούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1.300 μέτρα.

  Έχασε για λίγο την νίκη ο ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(4) που βάση και των νεότερων εξαιρετικών δοκιμών του, βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες καταστάσεις της μέχρι τώρα καριέρας του! Εάν βρεθεί από νωρίς να ακολουθεί σε επίκαιρη θέση, περιμένω με ένα φίνις 300-400 μέτρων να ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Η ΣΑΦΦΑΧ(9) μας δικαίωσε προχθές που την είχαμε στα προγνωστικά μας ως αουτσάιντερ με πολύ δυνατή εμφάνιση! Επιβεβαίωσε την δυνατή της φόρμα και ότι ήθελε κάποιες κούρσες για ‘’να έρθει στην θέση της’’ και με λίγο ευνοϊκή εκκίνηση σήμερα, μπορεί ακόμα και την νίκη! Σε τρομερή φόρμα βρίσκεται και ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(1) που πρωταγωνιστεί μονίμως! Τρέχει βέβαια με 61 κιλά σήμερα αλλά εάν κάνει την σωστή κατανομή δυνάμεων ώστε να είναι ‘’γεμάτος’’ στο ίσωμα, σαφώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι! Ο ΑΓΓΕΛΟΣ(3) ενώ έκανε καλές εμφανίσεις, ξαφνικά ‘’έπεσε’’ μετά από ένα ρεπό 4,5 περίπου μηνών! Δεν του έχω εμπιστοσύνη ακόμα, όμως ίσως αυτές οι κούρσες που έκανε να τις χρειαζότανε και επειδή συγχρόνως κατατάσσεται και στα ποιοτικά καλύτερα άλογα του ομίλου, τουλάχιστον τα πολύπλοκα στοιχήματα θα τον υπολογίσω!

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.200 μέτρα.

  Σαν να ήθελε κάτι από δουλειά ακόμα ο ΚΟΜΠΡΑΪΖ(5) στην τελευταία του συμμετοχή και φάνηκε πως ‘’έκατσε’’ στο τέλος, ίσως και πιο πολύ από ότι αναμενόταν! Σήμερα τον περιμένω πανέτοιμο, θεωρώ πολύ ευνοϊκό το 1 κουτί που έχει ώστε να οδηγήσει αμέσως με καλή εκκίνηση και εάν τους πάρει και 2-3 μήκη διαφορά, μπορεί να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Πολύ κακός ο ΣΟΥΪΝΛΕΪ(1) στο Κύπελλο ΗΝΙΟΧΟΥ και προς το παρόν, το αποδίδω στην μεγαλύτερη απόσταση που δεν του ταίριαξε! Είναι ιδιαίτερα δυνατός σπρίντερ ίππος και παρά την πρώτη του συμμετοχή στην απόσταση, θα το ρισκάρω και θα τον βάλω στο στοίχημα μας! Ο ΑΜΠΟΥ ΡΑΧΙ(2) αποτελεί πια ‘’μετοχή μεγάλης αξίας’’ στις κούρσες! Πρωταγωνιστεί μόνιμα και με ότι ρυθμό κούρσας και εάν βρει και εάν εκμεταλλευτεί και τον πολύ ευνοϊκό Ισοζυγισμό του, θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις μεγάλες! Στα πολύ ανερχόμενα άλογα της ηλικίας του κατατάσσεται ο ΧΑΡΣΓΟΥΕΛ(6) με επίσης ιδιαίτερα σπρίντερ ιδιότητες! Εάν δεν εμπλακεί σε εξοντωτικά γρήγορο ρυθμό από νωρίς, μπορεί ακόμα και να πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-70 / 1.300 μέτρα.

  Από ένα σερί 2 νικών έρχεται ο ΝΤΑΠΠΕΡ ΝΤΑΝ(3) ο οποίος ενθουσίασε και στο νεότερο στάδιο της προετοιμασίας του! Σήμερα βέβαια δίνει ‘’εξετάσεις’’ σε έναν τελείως διαφορετικό όμιλο αλλά επειδή η εξέλιξη του είναι ραγδαία, θα το ρισκάρω και σήμερα μαζί του στο παιχνίδι μας! Με δυνατή επίδοση έχει κερδίσει στα μέτρα ο ΜΠΟΜΠΣΕΛ ΜΠΕΫ(7) ο οποίος στην τελευταία του εμφάνιση μπορεί να μην ενθουσίασε, όμως έδειξε πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο! Εάν καταφέρει ο αναβάτης του να του κάνει ‘’μαθηματική κατανομή’’ σε δυνάμεις, μπορεί να αποτελέσει και την έκπληξη της διαδρομής σήμερα εδώ! Εάν τα πρώτα άλογα πάνε υπέρμετρα γρήγορα από νωρίς, θα ευνοηθεί ο ΠΕΡΠΛ ΧΑΡΤ(1) πιστεύω! Παρά τα 61 κιλά που διαγωνίζεται, εάν καταφέρει να είναι ‘’σε επαφή’’ με τον όμιλο και με στρωτό βήμα, μπορεί να έρθει με φίνις ‘’και να τους σκεπάσει όλους’’ πριν τον τερματισμό! Άλλη μια επιλογή αουτσάιντερ ίππου εδώ μέσα είναι ο ΜΠΑΡΑΣΤΙ ΝΤΑΝΣΕΡ(5) που θα πρέπει όμως να βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα το πολύ με την εκκίνηση! Εάν συμβεί αυτό και μπει στο ίσωμα με τους πρώτους και στην εσωτερική, μπορεί ακόμα και να πρωταγωνιστήσει!

  7η ιπποδρομία / Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως / Ίπποι 3 ετών και άνω / ΒΗΟ – Κλάση C / 2.400 μέτρα.

  Από νίκη έρχεται ο ΣΑΜΤΕΪΣΤ(4) ο οποίος ανήκει και στα άλογα των ‘’μεγάλων αποστάσεων’’ βάση γενεαλογικού δέντρου αλλά και βιογραφικού! Εάν βρεθεί αμέσως να τρέχει με στρωτό βήμα και χωρίς ανακοπές, πιστεύω πως ‘’θα γεμίσει’’ επάνω στην κούρσα και στην τελική ευθεία, θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Σκληρός ίππος και φυσικά ανήκει και στους ποιοτικά καλύτερους ο ΝΕΪΣΑΝ(2) εδώ μέσα! Πολλά θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό που θα βρει στην κούρσα αλλά εάν καταφέρει να μην χρειαστεί να επιταχύνει από νωρίς, τοποθετείται στους βασικότερους υποψήφιους για την κατάκτηση της νίκης! Από νίκη έρχεται ο ΦΡΕΝΤΣΜΑΝΣ ΚΡΗΚ(5) δείχνοντας πως έχει ξαναβρεί πλήρως ‘’τα πατήματά του’’! Ο τρόπος ανεβαίνει στο τέλος, δείχνει πως θα του ταιριάξουν τα μέτρα και εάν καταφέρει ο αναβάτης του να του κάνει πολύ ‘’υπολογισμένη διαδρομή’’, μπορεί να αποτελέσει και την έκπληξη της κλασικής διαδρομής! Με χαμηλά βάρη ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(7) και με εμπειρία στην απόσταση! Είναι κάπως ιδιόρρυθμος στο στρώσιμο του βήματος του, άρα αυτή η απόσταση θα τον βοηθήσει σε αυτό και επειδή βρίσκεται και σε κορυφαία φόρμα, δεν θα τον αγνοήσω στο στοίχημα μας!

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1.575 μέτρα.

  Βάση των ατυχιών που είχε και γενικότερα και της απόστασης που δεν του ταίριαζε, ο ΑΛ ΧΑΜΝΤ(2) έκανε εξαιρετική εμφάνιση! Συμμετέχει με ευνοϊκό Ισοζυγισμό, και εάν δεν αναγκαστεί να ακολουθεί σε γρήγορο ρυθμό από νωρίς, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης! Δεν είναι εμπιστοσύνης ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) αλλά του αρέσει η απόσταση αυτή! Έρχεται από εμφανίσεις βέβαια που ‘’δεν εμπνέουν’’ όμως ίσως αυτές τον προετοίμασαν κατάλληλα για εδώ μέσα σήμερα και μπορεί να αξίζει τον κόπο ως ένα καλό αουτσάιντερ! Σταδιακή αγωνιστική ανάκαμψη παρουσιάζει η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(3) για την οποία πολλά θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό τον αρχικό της διαδρομής! Εάν δεν αναγκαστεί ‘’να κυνηγάει’’ από νωρίς, μπορεί να την δούμε να έρχεται με ωραίο φίνις και αν μη τι άλλο, να ζητάει μερτικό στα πολύπλοκα στοιχήματα! Από πρωταγωνιστική εμφάνιση έρχεται η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(6) η οποία μάλιστα έχει και πλήρως ανταγωνιστική επίδοση στα μέτρα, σε σχέση με τον όμιλο! Είναι βέβαια φοράδα με πολλά ‘’πάνω-κάτω’’ αλλά εάν υποθέσουμε ότι θα παρουσιαστεί στην ίδια κατάσταση με προχθές και δεν βιαστεί, μπορεί ακόμα και να πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης!

   

Επικαιρότητα:

 Ενημερώθηκε η στήλη μας ''VIDEO'' με τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 3/8/2020 καθώς και με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, από τον χώρο των συνεντεύξεων!

Ο 4ετής ίππος ΟΒΕΡ ΔΕ ΓΚΑΝΣ με χρόνο 02:33:89 στην απόσταση των 2.400 μέτρων, κατέκτησε το Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως!

Καλοκαιρινό ''αντίο'' με τζακ-ποτ στο ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 αλλά και με μεγάλες αποδόσεις σε κάποιες περιπτώσεις για τους νικητές παίκτες!

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες κούρσες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος!

 


 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013