Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 12-07-2020 21:11

   

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Ίπποι 2 & 3 ετών / Μέδεν – Β.Η.Ε. / 1.000 μέτρα.

  Αξιόπιστος και γρήγορος ίππος έχει δείξει στις πρώτες συμμετοχές του ο ΦΙΛΝΤΣ(9) και μάλιστα δείχνει και ‘’μια σκληράδα’’ ακόμα και στον έντονο ρυθμό εάν συναντήσει! Εάν βρεθεί αμέσως με τα πρώτα άλογα και δεν αναγκαστεί να τρέχει πολύ έξω από το 7 κουτί που έχει, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις μεγάλες! Ο ταχύτατος ΓΟΥΟΡΙΛΥ(2) είναι σίγουρα καλύτερος από ότι μας έδειξε στην επανεμφάνιση του μετά από 10μηνη αποχή! Θεωρώ πως έκανε αυτή την κούρσα ως ‘’αθόρυβη προετοιμασία’’ και επειδή τον πιστεύω πολύ σε αυτά τα μέτρα, θα τον θεωρήσω ένα καλό αουτσάιντερ για το παιχνίδι μας! Πολύ καλή η πρόσφατη εμφάνιση του ΡΑΣΚΑΤΤΕΡΣ ΜΠΕΪ(8) που έδειξε να βρίσκεται σε άριστη φόρμα! Βέβαια δεν ξέρω εάν θα του ταιριάξει ο ρυθμός ο πολύ έντονος που επικρατεί σε αυτά τα μέτρα αλλά πιστεύω πως ο champion αναβάτης θα βρει τρόπο στα τελευταία μέτρα να ζητήσει την νίκη! Κάτι παραπάνω από εντατικά δουλεμένος επιστρέφει ύστερα από 4μηνη αποχή ο ΕΚΤΟΠΑΣΚΑΛ(3) και με πολύ καλές μακρινές δοκιμές! Σίγουρα είναι πολύ καλύτερος από αυτό που είδαμε στο ντεμπούτο του και περιμένω σήμερα να το αποδείξει αυτό!

  2η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω / Β.Η. – Κούρσα Listed, Class A’ / 1.575 μέτρα.

  Τέσσερα άλογα μόνο εδώ αλλά σίγουρα τα προγνωστικά δεν είναι εύκολα μιας και ‘’όλα παίζουν’’ όσον αφορά τον τελικό νικητή! Ο ΠΑΡΤΥ ΤΑΪΓΚΕΡ(2) δεν είναι απλά ότι έρχεται από 3 σερί νίκες, αλλά το άλογο αυτό δείχνει και μια τρομερή εξέλιξη και ωριμότητα ώστε να αποδίδει με κάθε μορφής διαδρομή πλέον! Πιστεύω πως τον ευνοεί πολύ και το ολιγομελές σχήμα του ομίλου και τον περιμένω να ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Με ευνοϊκό Ισοζυγισμό συμμετέχει ο ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ(3) εδώ ο οποίος επιστρέφει μετά από 7μηνη αποχή, υπέρ-εντατικά δουλεμένος και με εξαιρετικές δοκιμές! Ξέρουμε βέβαια πως δεν είναι άλογο που του αρέσει το καλοκαίρι ώστε να πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του αλλά δεν παύει να εκπροσωπεί την Κλάση εδώ μέσα και να έχει κάνει ‘’μεγάλα πράγματα’’ στις καλές στιγμές του!

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 4 ετών και άνω – Μέδεν / 1.200 μέτρα.

  Δεύτερη συμμετοχή για τον ΓΟΥΪΛΛΙΑΜ ΜΑΚΙΝΛΕΪ(1) επί Ελληνικού εδάφους και θα επιμείνω σε αυτόν! Προχθές έδειξε ότι ήθελε κάτι ακόμα από δουλειά, ενώ δεν είχε και την καλύτερη διαδρομή! Τον θεωρώ εκ των καλύτερων ίππων εδώ και σήμερα σαφώς πιο έτοιμος, τον περιμένω να πρωταγωνιστήσει! Πολύ καλά στοιχεία δείχνει ο ΤΖΕΝΝΑΡΟ(7) στις συμμετοχές του εδώ, ενώ είναι και πολύ γρήγορος ώστε με καλή εκκίνηση, μπορεί να οδηγήσει αμέσως! Εάν τους πάρει 2-3 μήκη διαφορά από νωρίς, μπορεί να μπει πρώτος στο ίσωμα και να παλέψει ώστε να μην τον περάσουν ποτέ! Μετά από 5,5 μήνες αποχής, επιστρέφει στα πράγματα ο ΖΕΪΝ ΝΤΑΝΤΥ(2) σχετικά ‘’μαλακά’’ δουλεμένος! Δεν είναι πολλά τα μέτρα, ποιοτικά τον κατατάσσω στα καλύτερα άλογα της κούρσας και εάν καταφέρει να φανεί ήρεμος και χωρίς τα νεύρα που μας έδειξε τον πρώτο καιρό, μπορεί να κάνει δυνατή εμφάνιση! Σημείωσα τον ΛΑΪΤΝΙΝΓΚ ΣΤΟΡΜ(3) στην τελευταία του συμμετοχή γιατί παρ’ ότι δεν ευνοήθηκε και βρήκε και έναν έντονο ρυθμό, εντούτοις το πάλεψε μέχρι τέλους! Τον θεωρώ στα εξελίξιμα άλογα της κούρσας και με σωστή διαδρομή, ίσως μας πληρώσει καλά!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1.200 μέτρα.

  Τον περίμενα πιο δυνατό τον ΚΑΖΜΕΡ(4) στην τελευταία του εμφάνιση αλλά ίσως στο τέλος ‘’να έκατσε’’ από δουλειά, παρ’ ότι ήταν καλά γυμνασμένος! Τον ευνοεί η σύνθεση της διαδρομής ώστε να οδηγήσει αμέσως και επιβάλλοντας τον ρυθμό του, να μπει πρώτος στο ίσωμα και να παλέψει ώστε να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Από τα καλύτερα άλογα των μακρινών δοκιμών ήταν ο ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(9) που επιστρέφει και από νίκη, μετά από 4,5 μήνες αποχής! Ξέρουμε βέβαια πως πρόκειται να ιδιόρρυθμο άλογο πολύ και εάν από την εκκίνηση δεν του πάνε καλά τα πράγματα, συνήθως μετά ‘’τα παρατάει’’! Θεωρώ πάντως ευνοϊκό το 8 κουτί που εξασφάλισε και θα τον εμπιστευτώ! Μαχητής και με ανταγωνιστική επίδοση στα μέτρα είναι ο ΚΟΒΕΡ ΤΣΑΡΤΖ(1) που εξασφάλισε και ανάβαση υπέρ των ιδιοτήτων του! Εάν καταφέρει με την εκκίνηση να βρεθεί σε επίκαιρη θέση και με στρωμένο βήμα, μπορεί να ‘’τους παλέψει’’ ακόμα και για την νίκη! Δεν ενθουσιάζει η ΤΣΕΪΝΣ ΟΦ ΛΑΒ(5) αλλά δείχνει σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή! Στην τελευταία της συμμετοχή δεν ήταν κακή παρ’ ότι δεν βρήκε ευνοϊκή διαδρομή και εάν σήμερα οι πρώτοι πάνε πολύ γρήγορα, μπορεί να έρθει με φίνις και να μας πληρώσει στα πολύπλοκα στοιχήματα και βλέπουμε!

  5η ιπποδρομία / Φοράδες 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.400 μέτρα.

  Δεν με εμπνέει για την απόσταση η ΤΟΥΤΙ ΦΡΟΥΤΙ(5) αλλά τρέχει με χαμηλά βάρη και –λογικά-θα οδηγήσει στο βήμα της! Εάν ο αναβάτης της κάνει ‘’μαθηματική κατανομή δυνάμεων’’ στην φοράδα και μπει ‘’γεμάτη’’ στο ίσωμα, μπορεί ‘’να επιπλεύσει εκεί’’ μέχρι τέλους! Σε δαιμονιώδη κατάσταση βρίσκεται η ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(3) που έρχεται από repetition και συμμετέχει και με ευνοϊκό Ισοζυγισμό! Θα επιδιώξει να βρεθεί αμέσως με τις 2-3 πρώτες φοράδες και με ένα φίνις 300-400 μέτρων θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί των νικών της με μεγάλες αξιώσεις! Το ολιγομελές σχήμα της κούρσας, ευνοεί την ΦΡΗ ΓΟΥΪΛ(1) η οποία έρχεται από μια κούρσα την οποία θεωρώ πως έκανε ως ‘’δυνατό γκάλοπ’’ για προπόνηση! Εάν οι πρώτες φοράδες δώσουν έναν έντονα γρήγορο ρυθμό από νωρίς, μπορεί να έρθει με ωραίο φίνις διαρκείας και ‘’να τις σκεπάσει όλες’’ πριν τον τερματισμό! Με δυνατή επίδοση για τον όμιλο έχει κερδίσει η ΓΟΥΪΝΤΕΡ ΣΤΟΡΜ(4) η οποία στην τελευταία της συμμετοχή δεν βρήκε ευνοϊκή διαδρομή και στο τέλος ‘’έκατσε’’ κιόλας! Σήμερα περιμένω να δω μια τελείως ‘’άλλη φοράδα’’ που μπορεί ακόμα και να πρωταγωνιστήσει!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-60 / 1.200 μέτρα.

  Πολύ δυνατός ήταν στις νεότερες μακρινές δοκιμές του ήταν ο ΡΕΓΚΕ ΡΑΝΝΕΡ(1) και μάλιστα με εύκολο τρόπο! Είναι από τα πολύ καλά άλογα που έφεραν οι Στάβλοι Καλαμαριάς και δείχνει πως ήθελε τον χρόνο του ‘’για να μπει σε κλίμα’’ Ελληνικό! Εάν βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα και με εύκολο βήμα, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Ο ΦΑΟΥΣΤΟ(5) είναι από τα άλογα που ‘’σέβομαι πολύ’’ και έρχεται από μια κούρσα που δεν ευνοήθηκε πουθενά από τον ρυθμό της! Δεν μου αρέσει το 8 κουτί που έχει γιατί θα ήθελα να τρέχει στην εσωτερική με τα 4 πρώτα άλογα αλλά εάν τα καταφέρει να βρεθεί σε επίκαιρη θέση αμέσως, τον θεωρώ ικανό ακόμα και για την έκπληξη της κούρσας! Φιλότιμος και αξιόπιστος ο ΑΛΑΝΑΡΙ(6) το παλεύει σχεδόν πάντα, με ότι διαδρομή και εάν βρει! Μετά και την κούρσα ‘’που τράβηξε’’ αναμένεται σήμερα να είναι πανέτοιμος και φυσικά τοποθετείται στους βασικότερους υποψήφιους για την κατάκτηση της νίκης! Μπορεί ο ΤΖΙΑΡΙΝΟ(2) να είναι 9 ετών αλλά ‘’στην μέρα του’’ μπορεί σε τέτοιους ομίλους ‘’να καθαρίζει’’ ακόμα και εύκολα! Όλα θα εξαρτηθούν από την θέση που θα βρεθεί με την εκκίνηση, και κυρίως να μην αναγκαστεί να τρέχει πολύ έξω από το 9 κουτί που πήρε στην Αφετηρία!

  7η ιπποδρομία / Φοράδες 4+ ετών / Νικήτριες 1 Ιπποδρομίας / 1.200 μέτρα.

  Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(2) και νομίζω πως η πρόσφατη κούρσα της, την έφερε σε απόλυτη ετοιμότητα! Εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως την κούρσα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει τον ρυθμό της από νωρίς, μπορεί να ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Μας δικαίωσε και μας πλήρωσε καλά η ΣΕΝΣ ΟΦ ΝΤΑΪΡΕΞΙΟΝ(7) στην τελευταία της συμμετοχή αφού κατέκτησε την δεύτερη θέση με πολύ ‘’στρωτή διαδρομή’’ και χωρίς ιδιορρυθμίες ενώ έδειξε και σε άριστη φόρμα! Εάν επαναλάβει αυτή την συμπεριφορά της και σήμερα, μπορεί ακόμα και την νίκη να κατακτήσει! Η φιλότιμη και πάντα αποδοτική ΝΟΣΤΡΟΒΙΑ(6) έδειξε προχθές με το ωραίο φίνις της πως βρίσκεται σε έξοχη φόρμα! Εάν βρεθεί αμέσως με τις πρώτες φορές (ιδανικό θα είναι στις δυο πρώτες θέσεις αμέσως) την θεωρώ ικανή ακόμα και για την έκπληξη της κούρσας να κάνει! Δεν μου αρέσει η φοράδες να κάνουν ‘’κολλητές συμμετοχές’’ αλλά δεν παύει η ΓΟΥΪΝ ΤΖΟΥΚΕΡΙΝΑ(3) να δείχνει σε δυνατή κατάσταση ενώ μάλλον δεν έχει εξαντλήσει την εξέλιξη της! Εάν δεν αναγκαστεί να ακολουθεί σε πολύ έντονο ρυθμό από νωρίς, σαφώς και μπορεί εκ νέου να πάρει μεγάλο μερτικό στην τελική άφιξη!

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1.300 μέτρα.

  Σε κορυφαία φόρμα ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(2), ίσως και στην καλύτερη της μέχρι τώρα καριέρας του! Έχει σημειώσει από τις καλύτερες επιδόσεις στα μέτρα και με ‘’μαθηματική διαδρομή’’ , μπορεί να ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Την απόλυτη δικαίωση ‘’με γκανιάν’’ με έφερε ο ΤΑΡΑΓΚΟΝ(3) στην τελευταία του συμμετοχή και μάλιστα δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του φίλιππου κοινού! Η φόρμα του είναι δεδομένη, δείχνει να έχει περιορίσει στο ελάχιστον (σχεδόν εξαφανίσει) τις ιδιορρυθμίες του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και εάν έχει …το απόλυτο ενδιαφέρον για την κούρσα, μπορεί την repetition! Καλό αουτσάιντερ θεωρώ τον ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(6) εδώ μέσα ο οποίος στην τελευταία του εμφάνιση και παρά τις ατυχίες που είχε, το άλογο ‘’προειδοποίησε’’! Εάν μάλιστα πάνε και λίγο παραπάνω γρήγορα τα πρώτα άλογα, μπορεί να έρθει με φίνις και να μας πληρώσει καλά! Διανύει μια από τις καλύτερες φόρμες της μέχρι τώρα καριέρας του ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ(4) που έρχεται από νίκη και από εμφανίσεις γενικά που εντυπωσιάζουν! Στις προπονήσεις εξακολουθεί ‘’και πετάει’’ και ευνόητο είναι πως θέτει και πάλι υποψηφιότητα σοβαρή, για την υπόθεση της νίκης!

Επικαιρότητα:

Ο ίππος ΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕ ΧΙΛΣ κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κύπελλο Λευκού Πύργου, σημειώνοντας την 14η νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του!

Στις 59.221,50€ η απόδοση του ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6! Πόσο άδικο είναι ένα τέτοιο παιχνίδι και σπορ όπως οι Ελληνικές ιπποδρομίες με τέτοιο θέαμα και τέτοιες αποδόσεις και ''να παίζουν καθημερινά'' με το λουκέτο!

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες κούρσες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος!

 


 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013