Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 26-06-2022 12:27

   

   

  Καλή επιτυχία στις επιλογές σας

  Sir Ganian

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Ν. Αφρική-GREYVILLE / Ανοιχτή κούρσα Handicap / Κλάση C / Στίβος allweather / 1400 μέτρα.

  RUNAWAY SONG(2) – SWING UPON A STAR(1) – PATRONAGE(5) – VOLDEMORT(8)

   

  2η ιπποδρομία / Ν. Αφρική – GREYVILLE / Kούρσα για Φοράδες / Handicap / Κλάση Β / Στίβος allweather / 1400 μέτρα.

  LADY YUSRA(2) – IMBEWU(6) – ANOTHER LOVE(12) – MCKENNA SKYE(5)

   

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-30 / 1200 μέτρα.

  Με ρίσκο θα πάω ως πρώτη επιλογή στην ΝΤΕΒΙΛ ΑΝΣΕ(1) που διαγωνίζεται με 61 κιλά εδώ, και εκπροσωπεί και την Κλάση! Το ρίσκο είναι ότι θα την ήθελα σε μικρότερη απόσταση όπως προχθές που έτρεξε πολύ δυνατά και ότι ίσως βρει και κόντρα από νωρίς για την πρωτοπορία! Εάν όμως για κάποιον λόγο δεν συμβεί αυτό και οδηγήσει ‘’όπως θέλει’’ εκείνη, μπορεί στην τελική ευθεία να δυσκολέψει τους πάντες για να την περάσουν! Σε μεγάλη φόρμα ο ΟΣΤΙΝ ΤΕΞΑΣ(2) εμείς το είχαμε πει από την κούρσα των 1800 μέτρων που είχε κάνει, και έρχεται και πάλι από δυνατή εμφάνιση! Σχεδόν σίγουρο ότι με καλή εκκίνηση θα βρεθεί αμέσως στα 2 πρώτα άλογα, και με μια σωστή οικονομία δυνάμεων, να επιδιώξει στο τελευταίο 200αρι να επιτεθεί και να πάρει την νίκη αυτός! Η αντιφατική ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(3) στην ‘’μέρα της’’ έχει επικρατήσει και σε πολύ καλύτερους ομίλους, αλλά πολλές φορές μας έχει διαψεύσει κιόλας! Είναι πολύ υπέρ της το ολιγομελές σχήμα και όλα θα κριθούν για την απόδοση της, ο αρχικός ρυθμός που θα επικρατήσει στην κούρσα!

   

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-50 / 1400 μέτρα.

  Με ρίσκο θα συνεχίσω τις επιλογές μου και θα ξεκινήσω από τον πρόσφατο νικητή ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(3) ο οποίος διέρχεται ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του, και μιλάμε για ένα άλογο 9ετή! Σήμερα μάλιστα μπαίνει και σε πιο ‘’δύσκολα νερά’’ αλλά επειδή έχει ανταγωνιστική επίδοση στα μέτρα, βλέπω ότι ο champion Παν. Δημητσάνης τον αναλαμβάνει και πάλι, και θα τον ευνοήσει και το ολιγομελές σχήμα του ομίλου, πιστεύω πως αξίζει το ρίσκο! Σε κορυφαία φόρμα και ο ΤΑΡΑΝΙΣ(1) που ‘’τα χαλάει όλα’’ με τις άτσαλες εκκινήσεις του και με τις ιδιορρυθμίες του να στρώσει βήμα στα πρώτα μέτρα! Έχει και πάλι τον αναβάτη Μαρ. Χριστοφή στην σέλλα του που τον ξέρει πολύ καλά και έχοντας και πολύ καλή επίδοση στα μέτρα για τον όμιλο, θα προσπαθήσει αυτή την φορά να αποφύγει τις ταλαιπωρίες και να ζητήσει την νίκη που ψάχνει εδώ και καιρό! Από τα καλύτερα άλογα των δοκιμών της ημέρας ήταν ο ΣΚΑΪ ΦΛΑΪΕΡ(2) ο οποίος επιστρέφει μετά από 2μηνη αποχή και πολύ μεθοδικά δουλεμένος! Και αυτός με κάποιες ιδιορρυθμίες στο να στρώσει βήμα, όμως τον ευνοεί το ολιγομελές σχήμα του ομίλου ώστε αμέσως να βρεθεί σε καλή θέση και να τρέχει χωρίς ανακοπές ώστε έχοντας βρει ρυθμό, στα τελευταία μέτρα να επιχειρήσει ‘’να σκεπάσει’’ τους αντιπάλους του!

   

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-60 / 1800 μέτρα.

  Μάλλον του κόστισε η διστακτική εκκίνηση του ΜΠΑΚΑΚΑΡΑΤ(5) στην τελευταία του εμφάνιση, αλλά και το ότι ίσως άργησε λίγο να εκδηλώσει την τελική του επίθεση! Βρίσκει πολύ ευνοϊκή σύνθεση διαδρομής ώστε από το 2 κουτί με καλή –οπωσδήποτε-εκκίνηση, να βρεθεί να οδηγεί αμέσως την κούρσα! Έχει μακράν την καλύτερη επίδοση στον όμιλο και έχει άριστη τύχη για την νίκη! Υπέρ-εντατικά δουλεμένος κατεβαίνει να διαγωνιστεί ο ΓΚΑΝΜΕΤΑΛ ΤΖΑΚ(4) μετά από 2μηνη αποχή, ένα άλογο που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις για την ποιότητα του! Το θέμα με το άλογο αυτό είναι ότι ψάχνει εδώ και καιρό να ξαναβρεί τον ανώτερο του εαυτό, και έδειξε στις προπονήσεις ότι είναι πολύ κοντά! Σε νορμάλ σενάριο διαδρομής, θα είναι από νωρίς σε ‘’απόσταση βολής’’ από τον πρώτο ίππο και θα κάνει την προσπάθεια του στα τελευταία 400-500 μέτρα της διαδρομής ‘’να τον πλευρίσει’’ και να τον περάσει! Γράψαμε και προχθές για την δεύτερη νιότη που περνάει εδώ και μήνες ο ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ(3) ο οποίος εάν δεν κερδίζει, είναι σίγουρα στα μετάλλια όπως λέμε ιπποδρομιακά! Δεν ξέρω εάν μπορεί αυτή την στιγμή να κερδίσει τους δυο παραπάνω ίππους αλλά επειδή τρέχει σε αυτή ακριβώς την απόσταση, δεν μπορώ και να ‘’τον σβήσω’’ από το παιχνίδι μας!

   

  6η ιπποδρομία / Φοράδες 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1400 μέτρα.

  Περίμενα πιο δυνατή την ΜΠΡΟΟΥΝΤ ΣΤΡΑΪΠΣ(1) αλλά δεν ευνοήθηκε και από τον ρυθμό, και από τα μέτρα, ενώ ίσως ήθελε ακόμα και αυτή την κούρσα για να έρθει σε απόλυτη ετοιμότητα! Σε μεγαλύτερη απόσταση σήμερα που θα την βοηθήσει για τις κάποιες ιδιορρυθμίες που εκδηλώνει, θετικό και το ολιγομελές σχήμα του ομίλου, μου αρέσει αρκετά για την έκπληξη εδώ! Δεν είναι απλά υπέρ-φορμαρισμένη η ΓΚΟΟΥ ΜΟΝΤΑΝΑ(2) εδώ και καιρό, αλλά είναι φανερό πως η φοράδα βρίσκεται σε μεγάλη εξέλιξη! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με καλή εκκίνηση θα οδηγήσει αμέσως, θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της και με ένα ‘’γεμάτο’’ 400άρι, θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τις αντίπαλες της αλλά και να βελτιώσει αρκετά την επίδοση της στα μέτρα! Μπερδεύτηκα αρκετά για την τρίτη επιλογή μου εδώ, και τελικά καταλήγω στην ΣΠΑΡΤΗ(3) παρ’ ότι η φοράδα ‘’έχει τραβήξει’’ δυνατές κούρσες! Έχει υπέρ της τα λίγα άλογα που τρέχουν στον όμιλο, την δυνατή της επίδοση σε σχέση με τις αντίπαλες φοράδες και εάν καταφέρει να κάνει οικονομία δυνάμεων ‘’τόσο όσο’’, μπορεί η φόρμα να νικήσει την κόπωση και να αιφνιδιάσει τον όμιλο!

   

  7η ιπποδρομία / Φοράδες 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1400 μέτρα.

  Από εδώ και κάτω, οι 2 αυτές κούρσες θα καθορίσουν πολλά για την απόδοση του ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 τουλάχιστον! Εντυπωσιακή η ΟΡΙ(4) στις μακρινές δοκιμές της και με εύκολο τρόπο, δείχνοντας πως ναι μεν το 4μηνο ρεπό της είναι μεγάλο, αλλά μάλλον την ωφέλησε ως ξεκούραση! Μετά την νίκη της συμμετέχει σε πιο δύσκολο όμιλο αλλά επειδή πιστεύω πολύ στην εξέλιξη αυτής της φοράδας, θα ξεκινήσω από αυτήν! Έχω εκφράσει ‘’την αδυναμία μου’’ στην ΜΠΡΑΪΤ ΜΠΛΟΣΣΟΜ(3) όχι μόνο γιατί έχει τύχει να μας πληρώσει δυνατά, αλλά και γιατί μου αρέσει που είναι μια σκληρή φοράδα που όταν βρει βήμα και ρυθμό, δεν τα παρατάει ποτέ! Επιστρέφει μετά από 2μηνη αποχή, έχει δουλέψει άριστα για τις ανάγκες της διαδρομής και έχοντας μάθει πλέον να τρέχει με ότι διαδρομή και εάν βρει, την τοποθετώ στις βασικότερες υποψήφιες για την κατάκτηση της νίκης! Καλό αουτσάιντερ θεωρώ εδώ μέσα την ΧΑΡΜΠΟΥΡ ΣΙΤΥ(6) που τρέχει με μόλις 49 κιλά στην σέλλα της! Στην τελευταία της εμφάνιση η φοράδα ‘’έδειξε’’ χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμη! Εάν ‘’συνεννοηθεί καλά’’ με την αναβάτιδα Εύα, μπορεί να την δούμε με ωραίο φίνις και να έρχεται με βλέψεις ‘’να σκεπάσει’’ τις αντίπαλες φοράδες πριν το τέρμα! Σε κορυφαία φόρμα βρίσκεται η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(2) που είναι γνωστή και για τις μεγάλες της δυνατότητες (εμάς μας έχει πληρώσει και καλά) αλλά και για τις ιδιορρυθμίες της στα πρώτα μέτρα για να στρώσει βήμα, ειδικά εάν δεν φύγει καλά από την Αφετηρία! Ο αναβάτης Εντιόν πάντως την γνωρίζει πολύ καλά, είναι κατάλληλος για τις ιδιότητες της και σαφώς μπορεί να αποτελέσει –εάν της πάνε όλα καλά από νωρίς- απειλή για όλες τις αντίπαλες της!

   

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-70 + Φιλοξενούμενοι ίπποι με μεγαλύτερο Rate / 1200 μέτρα.

  Στους ποιοτικά καλύτερους ίππους ανήκει ο ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΗΖ(6) ο οποίος έρχεται από συμμετοχή στην οποία ‘’προειδοποίησε’’ ότι μάλλον έχει αρχίσει να ξαναβρίσκει μεγάλο μέρος του καλού του εαυτού! Δεν παραβλέπουμε βέβαια ότι μιλάμε για την πιο ποιοτική και δύσκολη κούρσα της ημέρας αλλά νομίζω πως εάν βρεθεί αμέσως με τα 3-4 πρώτα άλογα στρώσει αμέσως βήμα, μπορεί να περάσει πρώτος το φίνις! Τις εντυπώσεις κέρδισε ο ΕΝΣΥΑΑΜΠ(4) στην πρόσφατη εμφάνιση του μετά από 8,5 μήνες αποχής αφού ναι μεν είχε προετοιμαστεί σωστά, αλλά το ρεπό ήταν μεγάλο και ο ρυθμός που βρήκε ήταν έντονος! Παρ’ όλα αυτά ‘’το πάλεψε μέχρι τέλους’’ και έδειξε πως πλέον είναι πανέτοιμος! Εάν ευνοηθεί λίγο στην εκκίνηση, βρεθεί με τους πρώτους και δεν δέχεται την άμμο ώστε να δυσφορεί, πιστεύω πως θα παλέψει για την νίκη με αξιώσεις μεγάλες! Με 62 κιλά στην σέλλα του ο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ(1) αλλά και σε εξαιρετική φόρμα αυτή την εποχή! Θεωρώ πολύ ευνοϊκό το 1 στάρτ που εξασφάλισε ώστε με άψογη εκκίνηση, να μπορέσει να βγει αμέσως στο κεφάλι! Έχουμε δει το πόσο ‘’σκληρός’’ γίνεται με τέτοιας μορφής διαδρομή και παρ’ ότι μιλάμε για μια πολύ ανοιχτή κούρσα σε προγνωστικά, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό αουτσάιντερ! Από τα πιο φορμαρισμένα άλογα αυτή την εποχή στο Μαρκόπουλο είναι ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ(2) και πρωταγωνιστεί από τον Απρίλιο είτε με νίκες, είτε με πλασάρισμα στις αμειβόμενες θέσεις! Είναι βέβαια λίγο ‘’μίζερος’’ όσον αφορά με τα πρώτα μέτρα της διαδρομής που εάν δεν τα βρει όπως θέλει, συνήθως ‘’τα παρατάει’’! Σε αντίθετη περίπτωση πάντως, που βρεθεί δηλαδή με τους πρώτους αλλά δεν αναγκαστεί λόγω του 9 στάρτ να τρέχει πολύ έξω, εννοείται πως θα είναι στους βασικούς υποψήφιους για την κατάκτηση της νίκης!

Επικαιρότητα:
Έκτακτη επικαιρότητα: Boήθημα-προκαταβολή 30 εκατομμυρίων ευρώ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και νέα φορολόγηση σε παιχνίδια αριθμών, πχ Κίνο, Τζόκερ κλπ. Ήρθε η ώρα να δούμε εάν όντως η κυβέρνηση θα τείνει χέρι βοηθείας στον ιππόδρομο ή...θα τον κλείσει!

Δείτε κάτω από την κεντρική μας στήλη, την τροπολογία που πέρασε στην Βουλή η κυβέρνηση για νέα-μεγάλη-φορολόγηση των κερδών σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ, στα λεγόμενα ''αριθμοπαιχνίδια'', όπως είναι το Κίνο, το Λόττο, το Τζόκερ κλπ. Ακόμα και την Παρασκευή 1/7/2022 ''φεύγουν'' προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 30 εκατομμύρια ευρώ ως ''προκαταβολή'' για το 2022 και ως ''βοήθημα''! Για να δούμε εάν ο κ. Σταϊκούρας θεωρεί πως κάποιοι πρέπει να βοηθηθούν και κάποιοι πρέπει...να πνιγούν!

Μπορείτε να δείτε τον Ισοζυγισμό της Δευτέρας 4/7/2022 κάτω από την κεντρική μας στήλη! Πέντε Ελληνικές κούρσες έβγαλαν οι εγγραφές της Τετάρτης.

Ενημερώθηκε η στήλη μας ''Video'' με τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 27/6/2022 καθώς και με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τον χώρο των συνεντεύξεων! 

Ενημερώθηκε η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ με ότι είδαμε και ακούσαμε εντός και ...εκτός στίβου, στις Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 27/6/2022.

Όσοι δεν μπορείτε να δείτε τις κούρσες (live streaming) μέσω του Google Chrome, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του Mozilla Firefox και θα παίζει κανονικά! Όσοι μπαίνετε μέσω της ιστοσελίδας μας, απλά πατάτε στην στήλη ''Live Ιπποδρομίες'' και συνδέεστε κανονικά με το πρόγραμμα εκείνης της στιγμής!

Αποχαιρετώ την στοιχηματική εφημερίδα KING BET μετά από 15 χρόνια! Τίποτα δεν κρατάει για πάντα και όλα έχουν κάποτε ένα τέλος! Δυστυχώς η εφημερίδα άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο νέος ιδιοκτήτης έχει τους δικούς του ανθρώπους για τον ιππόδρομο (που παρ' ότι δεν αναφέρουν καν ψευδώνυμο, από τον τρόπο γραφής, μάλλον ξέρω ποιος είναι...) και έτσι, δεν έχω, παρά να ευχηθώ στην νέα ιδιοκτησία μεγάλες πωλήσεις και πολλές επιτυχίες! Δεν έχει σημασία εάν δεν είμαι πια εκεί, πέρασα 15 χρόνια από την ζωή μου γράφοντας εκεί! Σας παραθέτω και το link για την ενημέρωση σας:

Άλλαξε χέρια η στοιχηματική εφημερίδα KING BET:

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελπιδοφόρο ''μήνυμα'' η τροποποίηση του προγράμματος του 2ου Τριμήνου 2022 με τις τρείς τελευταίες συγκεντρώσεις του Ιούνη  να έχουν αύξηση των επάθλων σε όλες τις Κατηγορίες!

Αλλαγή στην διαδικασία των εγγραφών από 14/6/2022 έως και 31/8/2022. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα γίνονται δεκτές κούρσες 5 ίππων, αρκεί να είναι 3 διαφορετικών προπονητών!

Πατώντας επάνω στην στήλη μας ''LIVE ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ'' μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα των ιπποδρομιών που προσφέρει ζωντανά εκείνη την στιγμή ο ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος! 

 

 

 

sirganian@gmail.com
Banner image
Banner image
Sirganian.gr © 2013