Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Επιστολή του εκπροσώπου των Στ. Καλαμαριάς, κ. Δ. Τούλη

  Θεσσαλονίκη 4/2/2024

   

  Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω και εγώ με την σειρά μου πρώτα από όλα την θλίψη μου για την κατάληξη που έχει ο Ελληνικός ιππόδρομος μετά από 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας στην πατρίδα μας! Όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό άθλημα που χάρισε αξέχαστες στιγμές και συγκινήσεις στο φίλιππο κοινό, αλλά και ως ένας χώρος ο οποίος πρόσφερε οικονομικά στο κράτος, ίσως όπως κανένα άλλο άθλημα!

  Διάβασα την ανακοίνωση της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. (θυγατρικής –ενδιαφερόντων εταιρίας του ΟΠΑΠ Α.Ε.) και δεν έχω να σχολιάσω και πολλά πράγματα! Πίστεψα και εγώ τους ανθρώπους αυτής της εταιρίας όπως και όλη η ιπποδρομιακή οικογένεια, και δυστυχώς μας διέψευσαν! Πολύ συνοπτικά θα πω πως τα άλογα μειώθηκαν δραματικά σε αριθμό διότι ο ΟΠΑΠ ‘’φρόντισε επιμελώς’’ να γίνει αυτό, φροντίζοντας με διάφορα μέτρα καθημερινά να κάνει αφόρητη την ζωή των επαγγελματιών του χώρου και των ιδιοκτητών!

  Θα επισημάνω ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια, που δείχνει όμως πως η εταιρία δεν σεβάστηκε ποτέ τους επενδυτές-ιδιοκτήτες του χώρου! Μόλις λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος του ιπποδρόμου, είχε εκδοθεί πρόγραμμα για το 1ο τρίμηνο του 2024 με σκοπό κάποιοι αρκετοί ιδιοκτήτες ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, να έχουμε προγραμματίσει αγορές νέων ίππων! Δεν το γνώριζαν ότι στις 30/1/2024 θα έκλειναν τον ιππόδρομο? Και μια απορία με την ιδιότητα του επιχειρηματία πλέον! Όταν ήρθε ο ΟΠΑΠ Α.Ε. στον διαγωνισμό και μάλιστα με υπέρ-προσφορά για να αποκτήσει τον Ελληνικό ιππόδρομο, δεν ήξερε ότι το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα, γνώριζε για έτη δραματική πτώση? Ο ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ένας κολοσσός, δίνει αναφορά σε Συμβούλιο των Μετόχων, δεν είχε κάνει έρευνα αγοράς για το τι πάει να αγοράσει? Φυσικά και αποκλείεται!

  Τέλος πάντων, αυτά πλέον ανήκουν στην ιστορία! Εξάλλου εάν δεν σε θέλει κάποιος για συνεργασία και ανάπτυξη, το θεωρώ και ανόητο να επιμένεις και να παρακαλάς! Διάβασα και την επιστολή των Ιπποδρομιακών Φορέων, και θα πω με όλο τον σεβασμό πως πρόκειται απλά για μια έκθεση ιδεών! Όλοι ξέρουμε τι έγινε, πως φτάσαμε εδώ, και επιτρέψτε μου μετά από 40 χρόνια στον χώρο, να έχω την άποψη πως δεν ωφελεί ούτε ‘’ο εμφύλιος’’, και δεν έχει και νόημα για το ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο στον χώρο! Το θέμα είναι ενωμένος όλος ο χώρος, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε ‘’να μην χαθεί’’ οριστικά ο Ελληνικός ιππόδρομος, να μην χάσουν τόσα χρήματα οι ιδιοκτήτες (επενδυτές) του χώρου, αλλά και να μην μείνουν στην ανεργία και την ανέχεια όλοι όσοι ζούνε από τις Ελληνικές ιπποδρομίες!

  Προτείνω λοιπόν μια σειρά ‘’κινήσεων’’ που αφορούν κυρίως την κυβέρνηση όπου σίγουρα εάν δεν ενδιαφερθεί και τώρα εδώ που φτάσαμε, τότε όντως δεν υπάρχει ‘’επιστροφή’’ για τον Ελληνικό ιππόδρομο!

   

  • Εφόσον ο ΟΠΑΠ Α.Ε. όπως αναφέρει, ‘’επιστρέφει’’ το ακίνητο στον παραχωρησιούχο ΟΔΙΕ Α.Ε. (έστω και εάν τελεί υπό εκκαθάριση…) άρα στο Δημόσιο, να δοθεί εντολή να μην αποχωρήσουν τα άλογα από τον χώρο, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση ‘’Ελληνικός ιππόδρομος’’! Τόσες δεκάδες άλογα, δεν είναι δυνατόν μέσα σε έναν μήνα να μετακινηθούν και να βρουν νέα στέγη με αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους ευζωίας, μετά και το σχετικό εξώδικο που έστειλε η εταιρία!
  • Να γίνει πρόταση ώστε ο Ελληνικός ιππόδρομος να ξαναπεράσει εκ νέου στο Δημόσιο, όπως ήταν τόσα χρόνια! Αυτή την φορά βέβαια με μια σωστή διοίκηση με γνώσεις του αντικειμένου, με την εγγύηση του κράτους για τα έπαθλα αλλά και την διασφάλιση των εργαζόμενων!
  • Εάν δεν θέλει το κράτος να αναλάβει μόνιμα τον Ελληνικό ιππόδρομο, ας το κάνει προσωρινά, και ας προκηρύξει νέο διαγωνισμό αλλά έχοντας μελετήσει ‘’στα σοβαρά’’ αυτή την φορά την Σύμβαση Παραχώρησης, και κυρίως με όρους βιώσιμους για τον νέο ιδιοκτήτη, με απαραίτητη προϋπόθεση του ανάπτυξη του χώρου αλλά και του ακινήτου (με την αδειοδότηση για καζίνο, φρουτάκια, και άλλες τέτοιες δραστηριότητες) σε ένα ακίνητο που ακόμα και τώρα με την απαξίωση του χώρου, εξακολουθεί να θεωρείται ‘’φιλέτο’’!
  • Μέχρι να υλοποιηθούν τα παραπάνω και με την όποια σειρά, το κράτος να εξασφαλίσει ένα επίδομα της τάξης των 800-1000€ μηνιαίως, σε όσους αποδεδειγμένα χάνουν την εργασία τους με αυτές τις εξελίξεις, από όποιο πόστο και εάν εργάζονταν, και τώρα μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο!
  • Η εξασφάλιση ενός επιδόματος ευζωίας για κάθε ίππο της τάξης των 300€ μηνιαίως! Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και οι εργαζόμενοι στον χώρο αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική απόφαση του κλεισίματος του ιπποδρόμου, η οικονομική ανασφάλεια για το αύριο ανθρώπων και ίππων είναι τεράστια, και με αυτό το ελάχιστο επίδομα ανά ίππο και μέχρι να διαφανεί κάποια οριστική εξέλιξη (θετική ή αρνητική) τουλάχιστον οι ίπποι να μην στερηθούν τα απαραίτητα για την ευζωία τους!
  • Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας πως επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας από όσους μας πλήττει ηθικά και οικονομικά αυτή η αιφνίδια ‘’κίνηση’’ του ΟΠΑΠ Α.Ε. και προτείνω πως κάθε ενέργεια που θα γίνεται πλέον από τον χώρο, να γίνεται οργανωμένα και κάτω από ‘’την ομπρέλα’’ της νέας διοίκησης της Φ.Ε.Ε. όπως αυτή προκύψει από τις επερχόμενες Αρχαιρεσίες!

  Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες, όχι ‘’δέκα άνθρωποι με είκοσι απόψεις’’ και στο τέλος μηδέν ενέργειες, και κυρίως βέβαια, να θέλει η Ελληνική κυβέρνηση να μην ‘’σκάσει στα χέρια της’’ το οριστικό κλείσιμο του Ελληνικού ιπποδρόμου με την ένδοξη ιστορία 100 ετών! Θα γίνουμε άραγε η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα διαθέτει το σπορ των ιπποδρομιών και χωρίς ιππόδρομο?

   

  Με εκτίμηση!

  Δημήτρης Τούλης

  Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης δρομώνων ίππων και εκπρόσωπος των Στάβλων Καλαμαριάς. 

Επικαιρότητα:

 

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τις ξένες ιπποδρομίες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στο καθημερινό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ Α.Ε.! 

 

 

 

 

sirganian@gmail.com
Banner image
Banner image
Sirganian.gr © 2013