Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Οι αναβάτες στο Markopoulo Park, καταθέτουν τις άδειες τους!
  Αναρτήθηκε στις 29-04-2021 15:49

   

  Μαρκοπουλο, 29/04/2021.

  ΠΡΟΣ:  ΦΕΕ.

  γρ.Υπ. Εργασιας.

  γρ Υφ.Αθλητισμου.

  ΚΟΙΝ :  ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ.

  Ιππ. Φορεις,

  Ιππ. Τυπο.  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ


  Η κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα θέσει προς διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο θα αναμορφώνει το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας.

  Είναι γνωστό το ζήτημα με το εργασιακό και κατ επέκταση και με το ασφαλιστικό μας καθεστώς που έχει προκύψει από την αποκρατικοποίηση του ιπποδρόμου το 2015 και μετά.

  Ουσιαστικά επιχειρήθηκε η ανατροπή του εργασιακού μας καθεστώτος (η πολιτεία ουσιαστικά αναγνώριζε μέχρι τότε το χαρακτήρα της εργασίας μας ως εξαρτημένου μισθωτού) εις βάρος μας, παρουσιάζοντας μας δήθεν ως επιχειρηματίες!

  Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε κάνει προτάσεις δίκαιης και βιώσιμης για το επάγγελμα μας λύσης με τελευταία, από το 2019 την ένταξη μας στην κατηγορία των εργαζόμενων που αμείβονται και ασφαλίζονται με Εργόσημο.

  Η τότε διοίκηση(Μυτιληναίου) αλλα και η προηγουμενη (Βαρδινογιαννη) της ανώτατης ιπποδρομιακής αρχής ΦΕΕ, στήριξαν έμπρακτα τις προσπάθειές μας και τα αιτήματα μας προς την πολιτεία, ενώ η διοίκηση της ΦΕΕ που την αντικατέστησε την άνοιξη του 2019, ουσιαστικά δεν έπραξε μέχρι σήμερα το παραμικρό.

  Ο φορέας διεξαγωγής ιπποδρομιών (Ιπποδρομίες αε) στις αρχές του 2019 προώθησε υπόμνημα μαζί με εμάς , προς την τότε κυβέρνηση Σύριζα , ζητώντας την ένταξη μας στους εργαζόμενους που αμείβονται κλπ με Εργοσημο. Όμως μετά την ικανοποίηση από την τότε κυβέρνηση άλλων αιτημάτων της που την αφορούσαν άμεσα(ανατροπή-αλλαγη καθεστώτος ΦΕΕ, αλλαγή σύμβασης παραχώρησης),την άνοιξη του 2019, δεν ασχοληθηκε ουσιαστικα με το θέμα μας.

  Από την εκλογή της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και πριν την πανδημία, άλλα και μετά από αυτή, παράλληλα με το αίτημα μας για ένταξη στις πληττόμενες ομάδες εργαζόμενων, με συνεχή υπομνήματα προς το υπουργείο εργασίας και επί υπουργίας Ι. Βρουτση και επί Κ. Χατζηδακη, έχουμε βάλει το θέμα της ένταξης μας ως αμειβομένων κλπ με Εργοσημο .

  Πλην μιας συνάντησης με τη ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης το 2020 που δήλωσε αναρμόδια για το εργασιακό και μας παρέπεμψε στη ΓΓ Εργασίας , δεν είχαμε καμία άλλη ανταπόκριση έστω για συζήτηση του αιτήματος μας, μέχρι σήμερα.

  Οι εργαζόμενοι αναβάτες από το 2015 και μέχρι σήμερα, έχουμε βάλει “πλάτη” για τη κανονική λειτουργία του ιπποδρόμου, εις βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας , και σωρεύοντας υποχρεώσεις προς το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

  Η αντιμετώπιση μας ως επιχειρηματίες, έτσι κ αλλιώς, αλλά ακόμα περισσότερο στο σημερινό περιβάλλον εξαθλίωσης που βιώνουμε εργαζόμενοι και επαγγελματίες του ιπποδρόμου,θα σημάνει το θάνατο του επαγγέλματος μας,ενω με ορατο πλεον τον κινδυνο παυσης της λειτουργιας του ιπποδρομου ενδεχεται να χασουμε δεδουλευμενα και ενσημα 5 ετων.

  Εν όψει  της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης και προ του αφανισμού μας ως εργαζομένων, εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας.

  Αποφασίσαμε ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας αλλα και απόγνωσης, την παραδοση στην αρμοδια Επιτροπη της ΦΕΕ, των αδειων άσκησης του επαγγέλματος μας, απ την Δευτερα 3 Μαη 2021.

  Η Γενικης Συνελευση της Συνεργατικης Αναβατων.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΡΣΙΝΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ, ΕΝΤΙΟΝ ΤΣΕΛΑ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΑΜΠΝΤΕΛ ΡΑΧΙΜ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ, ΕΥΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΛΙΑΣΟΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΓΚΑΦΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΤΣΑΣ, ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ, ΛΟΙΖΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ.

Επικαιρότητα:

Εάν είναι εφικτό, ας κλειστεί κάποιο ραντεβού μεταξύ του Υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη και των αναβατών! Από εκεί και πέρα, ότι αποφασίσει ο Υπουργός για τα ζητήματα τους θα είναι και η οριστική λύση και όποιος θέλει ακολουθεί, ή αλλάζει πορεία ζωής! Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η αβεβαιότητα, ο εμφύλιος, και -κυρίως-το οριστικό λουκέτο στις Ελληνικές ιπποδρομίες που διαφαίνεται, αφού η υπομονή και η οικονομική αντοχή όλων των επαγγελματιών αλλά και των ιδιοκτητών, έχει εξαντληθεί!

Πατώντας επάνω στην στήλη μας ''LIVE ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ'' μπορείτε να παρακολουθείτε το πρόγραμμα των ιπποδρομιών που προσφέρει ζωντανά εκείνη την στιγμή ο ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο, η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες του Αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος! 

 

 

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013