Horse Races

Quality Information

Welcome to Sir Ganian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
Πλήρες ON LINE ΜΑGAZINO για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες
 • Ο ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑΣ....βλέπει και ακούει τα πάντα!!
  Αναρτήθηκε στις 27/06/2022 και ώρα 23:57

  Σε αυτή την στήλη ο Sir Ganian κάνει μια ανασκόπηση της Ελληνικής ιπποδρομιακής συγκέντρωσης που πέρασε, σχολιάζοντας γεγονότα που συνέβησαν εντός και εκτός του στίβου! Κάποιες φορές με χιουμοριστική διάθεση, κάποιες φορές με...καυστική διάθεση, αλλά πάντα χωρίς εμπάθειες και χωρίς σκοπιμότητες! Τουλάχιστον εμείς εδώ δεν διεκδικούμε ''το αλάθητο'' και παρά τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες που μπορεί να έχει ένας χαρακτήρας, θα προσπαθώ πάντα να αγγίζω με την μεγαλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα τις κρίσεις μου και τα σχόλια μου! 

   

  Η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ από την 20/9/2016 είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Πολίτη. Υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών δρομώνων ίππων, λάτρης των Ελληνικών ιπποδρομιών, και ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από τις Ελληνικές ιπποδρομίες! Έφυγε ξαφνικά από την ζωή την παραπάνω ημερομηνία, σε ηλικία μόλις 34 ετών! Ήταν από τους πιο ένθερμους φίλους της ιστοσελίδας μας, και από τους πιο φανατικούς αναγνώστες της συγκεκριμένης στήλης! Ξέρω πως μας διαβάζει και από εκεί που είναι τώρα...

  https://www.youtube.com/watch?v=6MEX4s1ltWo

   

   

  Τα άλογα των προπονητών Χρ. Θεοδωράκη και Χαρ. Χαραλάμπους πρόσφεραν εντυπωσιακές αφίξεις αλλά και ‘’καλά λεφτά’’ στους νικητές παίκτες!

  Πολυνίκης ημέρας ο πρώτος με 3 νίκες, τον ακολούθησε ο δεύτερος με 2 νίκες!

  Πολυνίκης ιδιοκτήτης για μια ακόμα συγκέντρωση οι Scuderia Equus Run Paola της κα. Πάολας – Ξεπαπαδάκη- Κοζεντίνι με 2 νίκες!

  Ανεπανάληπτη η φόρμα των ίππων Vasiliou Stables με τον προπονητή Ν. Καλογερόπουλο ‘’να κάνει θαύματα’’ με τα άλογα τους!

   

  • Το λέγαμε και πριν τις κούρσες, επιβεβαιώθηκε και στην πράξη! Οι ολιγομελείς κούρσες δεν σημαίνουν απαραίτητα και εύκολα προγνωστικά! Ουσιαστικά, στο ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 είχαμε ένα μεγαλύτερο αουτσάιντερ στους νικητές, και ένα σχετικά μικρότερο μιας και παιζόταν για την έκπληξη, και όμως η απόδοση ήταν της τάξης των 6.386,40 ευρώ! Καθόλου άσχημα θα έλεγα…
  • Εύκολα ο ΟΣΤΙΝ ΤΕΞΑΣ άνοιξε τον χορό των νικητών ίππων στο αμιγώς Ελληνικό κομμάτι του προγράμματος! Το άλογο είναι εδώ και καιρό σε δυνατή φόρμα και ‘’την έψαχνε την νίκη’’ εδώ και κάποιες συμμετοχές του και νομίζω πως ο σημερινός όμιλος ήταν ‘’κουφέτο’’ για αυτόν!
  • Δεν τον επηρέασε το 2μηνο ρεπό του τον ΣΚΑΪ ΦΛΑΪΕΡ και-κυρίως-επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές δοκιμές του! Πολύ μελετημένη διαδρομή από τον Κύπριο αναβάτη του Κωνσταντίνο Καποδίστρια που ‘’την έστησε’’ σε επίκαιρη θέση από νωρίς και όταν ‘’μίλησε’’ στο άλογο του, τα υπόλοιπα ήταν μια…απλή υπόθεση!
  • Δυνατός εδώ και ο δεύτερος ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ που μην ξεχνάμε ότι είναι 9ετής, (ο μεγαλύτερος ίππος στην κούρσα ήταν 5ετής) έτρεχε σε ανώτερη Κατηγορία, και βρήκε και γρήγορο ρυθμό!
  • Αυτός ο ΤΑΡΑΝΙΣ ‘’έχει κάψει κόσμο’’ με τις εκκινήσεις του πια! Όταν δεν θα τον παίζει κανείς, θα αποφασίσει να φύγει σωστά από τα κουτιά!
  • Έκπληξη από τον ΑΜΠΙΕΝΤ στην 5η κούρσα του προγράμματος, με τον champion αναβάτη Παν. Δημητσάνη να του εξασφαλίζει επικεφαλής άνετη διαδρομή, να του δίνει τις ‘’ανάσες’’ που έπρεπε, και στην τελική ευθεία να μην μπορεί να τον περάσει κανείς!
  • Παρ’ ότι εμείς εδώ βρήκαμε και δώσαμε στις στήλες μας όπως είδατε ωραία αουτσάιντερ άλογα που κέρδισαν κιόλας, τον συγκεκριμένο ίππο εδώ, δεν τον είχαμε στα προγνωστικά μας και είναι το μόνο άλογο που ‘’μας πέταξε έξω’’ από ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 και ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 4!
  • Συγχαρητήρια όμως στον προπονητή του Ν. Καλογερόπουλο που πραγματικά εδώ και καιρό κάνει ‘’θαύματα’’ με τα άλογα των VASILIOU STABLES που πραγματικά διατηρούν ένα αξιοθαύμαστο ποσοστό νικών σε σχέση με τις συμμετοχές τους!
  • Σταθερά ‘’σε δεύτερη νιότη’’ ο δεύτερος ΦΑΣΤΝΕΤ ΜΟΝΣΟΥΝ που θυμίζει πουλάρι ενώ ο τρίτος ΓΚΑΝ ΜΕΤΑΛ ΤΖΑΚ δεν ήταν κακός, αλλά φάνηκε πως ήθελε…μια βράση ακόμα!
  • Μας δικαίωσε στο απόλυτο που την είχαμε στις αουτσάιντερ επιλογές η ΜΠΡΟΟΥΝΤ ΣΤΡΑΪΠΣ παρά τα 61 κιλά στην σέλλα της και με τον αναβάτη της Κωνσταντίνο Καποδίστρια ‘’να τις μηδενίζει’’ τις κατά καιρούς ιδιορρυθμίες της και φοράδα έτσι όπως ακολουθούσε από νωρίς με ωραία βήμα, ‘’φώναζε’’ ότι δεν χάνει!
  • Σταθερά φιλότιμη η ΓΚΟΟΥ ΜΟΝΤΑΝΑ κατέκτησε την δεύτερη θέση αλλά η νικήτρια ‘’δεν είχε αντίπαλο’’ σήμερα!
  • Πόσο την αγαπάω την νικήτρια ΜΠΡΑΪΤ ΜΠΛΟΣΣΟΜ και σας το γράφω σε κάθε ανάλυση μας! Και μας έχει πληρώσει καλά πολλές φορές (δεν μιλάω για σήμερα…) αλλά μου αρέσει για ‘’την ψυχή’’ που δείχνει όταν κοντράρεται και όταν την πιέζουν για να την περάσουν! Θα ήταν άδικο να μην μιλήσουμε εδώ για την πολύ μεγάλη συμβολή στην νίκη, του αναβάτης Κ.Μαστοράκη!
  • Τιμή στην δεύτερη φοράδα την ΟΡΙ σε μια άφιξη που στην αρχή είπαμε όλοι πως ήταν ταυτόχρονη άφιξη για την νίκη με τις δυο φοράδες! Και λέω τιμή γιατί η φοράδα ερχόταν από 4μηνη αποχή ενώ η νικήτρια μετά από 2μηνη αποχή!
  • Όχι επειδή το δίναμε εμείς, αλλά να σας πω την αλήθεια, την απόδοση των 60,66€ για το ΤΕΤΡΑΠΛΟ, την βρήκα μεγάλη!
  • Τρομερή άφιξη με δύο νικητές σε ταυτόχρονη άφιξη στην αυλαία του προγράμματος, με τους ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ και ΑΪΡΙΣ ΜΠΡΙΖ να επιβεβαιώνουν το γιατί οι ιπποδρομίες είναι ‘’ο βασιλιάς των σπορ’’ και ας μας λένε για μπάλες, μπάσκετ, Φόρμουλα 1 και άλλα τέτοια!
  • Ο πρώτος, επιβεβαίωσε πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το Χάντικαπ πια, άλογα 8 και 9 ετών ‘’χτυπάνε στα ίσα πια’’ άλογα πολύ μικρότερα σε ηλικία! Επίσης επιβεβαιώθηκε και σήμερα η τρομερή φόρμα που διέρχεται ο αναβάτης Δ. Δρόσος! Δεν αδικούμε όμως και τον άλλον νικητή, ο οποίος θα μπορούσες να πεις πως ήταν ‘’ο ηθικός νικητής’’ της κούρσας αφού είχε μια πολύ σοβαρή ανακοπή πριν μπούμε στην τελική ευθεία, που του κόστισε σε απώλεια εδάφους με τον αναβάτη Ι. Ψαραδάκη να κάνει μια όντως τρομερή υπέρ-προσπάθεια στο φίνις του!
  • Μόνο τυχαία δεν ήταν η τελευταία εμφάνιση του ΜΠΑΡΑΣΤΙ ΝΤΑΝΣΕΡ όπως έδειξε σήμερα και…σημειώστε τον τέταρτο ΣΟΟΥ ΜΑΣΤ ΓΚΟΟΥ ΟΝ για την επόμενη φορά!
  • Πολυνίκης προπονητής ημέρας ο Χρήστος Θεοδωράκης με 3 νίκες που είχε και τα γενέθλια του το Σάββατο και έκανε ‘’δώρο’’ στον εαυτό του! Του εύχεται και η ιστοσελίδα μας να τα εκατοστίσει, με υγεία και τύχη πάντα!
  • Τον ακολούθησε ο συνάδελφος του Χάρης Χαραλάμπους με 2 νίκες!
  • Από τον χώρο των αναβατών, ο Κύπριος αναβάτης Κωνσταντίνος Καποδίστριας και ο συνάδελφος του Κώστας Μαστοράκης, ήταν οι πολυνίκες ημέρας με 2 νίκες έκαστος!
  • Από τον χώρο της ιδιοκτησίας, οι Στάβλοι Scuderia Equus Run Paola της κα. Πάολας-Ξεπαπαδάκη-Κοζεντίνι ήταν ο πολυνίκης στάβλος με 2 νίκες και έχει βάλει σταθερά πλώρη για ‘’το στέμμα’’ του πολυνίκη Στάβλου της χρονιάς!
  • Απαντούσα σε όλους σας ξεχωριστά στα δεκάδες μηνύματα σας ότι δεν έπαιζε το live streaming και δεν μπορούσατε να δείτε τις κούρσες εκτός πρακτορείου! Το γράφω και εδώ, θα το γράψω και έξω! Όσοι μπαίνετε και βλέπετε τις κούρσες από την ιστοσελίδα μας, δεν έχετε κανένα θέμα αφού εμείς είμαστε συνδεδεμένοι μέσω Mozilla Firefox! Όσοι δεν μπαίνετε από την ιστοσελίδα μας, μέχρι να διορθωθεί το θέμα με τον Google Chrome, θα μπαίνετε στο live streaming μέσω Mozilla Firefox και θα βλέπετε κανονικά όλο το πρόγραμμα, ξένο ή Ελληνικό!
  • Όπως κάθε φορά, αργά το μεσημέρι της Τρίτης θα έχουμε στην κεντρική μας στήλη λεπτομέρεις για το στοίχημα, φωτογραφικό υλικό και βίντεο, από την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Δευτέρας!
  • Θα επανέλθω σε μια παλιά μας συνήθεια σε αυτή εδώ την στήλη, που μετά τα ιπποδρομιακά, σχολιάζαμε καμιά φορά και θέματα της επικαιρότητας, άσχετη με τις κούρσες! Τι γίνεται ρε παιδιά με αυτή την βία και με την ευκολία στον φόνο? Έχει εκμηδενιστεί τόσο πια η αξία της ανθρώπινης ζωής που ‘’σε τρώνε’’ πραγματικά για το τίποτα? Δέκα χρόνια Μνημόνια, 2,5 χρόνια καραντίνες και διάλυση επιχειρήσεων και οικονομικού ιστού, ακρίβεια σε τέτοιο βαθμό που κοιτάς από την βιτρίνα απ’ έξω ακόμα και το ψωμί! Κόστος ενέργειας σε τέτοια ποσά σε επιχειρήσεις και σπίτια που πρέπει να δουλέψεις έναν χρόνο, για να πληρώσεις έναν λογαριασμό! Όλα αυτά που οδηγούν? Στην τρέλα και στην βία που ζούμε! Δυστυχώς…

   

Sirganian.gr © 2013