Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες

 

 • κ. Βασιλειάδη, κάθε ημέρα που περνάει χωρίς το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο, προσμετρά ''ως μήνας'' απόγνωσης για τις Ελληνικές ιπποδρομίες! Δώστε -επιτέλους-μια ευκαιρία στις Ελληνικές ιπποδρομίες να επιβιώσουν!
  Αναρτήθηκε στις 17/02/2019 και ώρα 20:27

   

  Γεια σας φίλοι και φίλες των ιπποδρομιών!

  Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα πλέον μέσα στον ιππόδρομο μιας και η υπομονή όλων των επαγγελματιών, έχει εξαντληθεί! Η πολιτική και οι πολιτικοί ουδέποτε είχαν ‘’επαφή’’ με το αντικείμενο, οπότε δεν μπορούσαν και δεν μπορούν ποτέ να καταλάβουν το τι έχει περάσει αυτός ο χώρος, πόσο μάλλον δεν κατάφεραν ποτέ να του ανταποδώσουν την τιμή που του άξιζε για τα τόσα πράγματα που έχει προσφέρει ο Ελληνικός ιππόδρομος στον τόπο μας! Δεν χρειάζεται τώρα να ανεβάσουμε βίντεο εδώ με δεκάδες πολιτικούς να αναφέρονται στα πόσα στάδια και πόσα σχολεία έχει βοηθήσει ο Ελληνικός ιππόδρομος να χτιστούνε αλλά και πολλά άλλα!

  Η σημερινή κυβέρνηση βέβαια δεν έχει την ευθύνη για το κατάντημα του ιπποδρόμου! Αυτό το κατάντημα στον χώρο, δεν έγινε τώρα! Στην Ιαπωνία, εάν οι εκεί ιπποδρομίες είχαν πάρει στα 200.000€ τζίρο από τα 2 και 3 εκατομμύρια που έκανε ο ιππόδρομος, ο αντίστοιχος Υπουργός θα είχε κάνει χαρακίρι! Στην Αγγλία, εάν συνέβαινε αυτό, θα είχαμε παραιτήσεις Υπουργών, να μην σας πω και της κυβέρνησης! Στην Γαλλία, θα είχαμε συλλήψεις των υπευθύνων εάν είχαμε αυτό το ιπποδρομιακό κατάντημα! Στην Ελλάδα, τα 2000 άλογα έγιναν 200, οι ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων από 1000 άτομα έμειναν 40 και όπως προανέφερα, ο ιπποδρομιακός τζίρος έγινε τζίρος ενός καφενείου στο κέντρο της Αθήνας και ‘’δεν άνοιξε μύτη’’ πουθενά και για κανέναν!

  Υφυπουργέ Αθλητισμού, κ. Γ. Βασιλειάδη, δώστε επιτέλους την λύση στις Ελληνικές ιπποδρομίες και περάστε ‘’εχθές’’ από την Βουλή το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο! Το Μαρκόπουλο δεν αντέχει και σε άλλη αναμονή! Δεν είναι απλά ότι θα περάσει το Νομοσχέδιο πχ την Παρασκευή, και την Δευτέρα θα έχουμε κούρσες! Μετά και την ψήφιση του Νομοσχεδίου, θα θέλουμε τουλάχιστον έναν μήνα ώστε να ολοκληρωθούν και τα διαδικαστικά για να ξεκινήσουν οι κούρσες, ίσως να μιλάμε και για τις αρχές Απριλίου να μπορέσουμε να ξαναδούμε Ελληνικές ιπποδρομίες! Ήδη ο χώρος έχει πληγεί από διάφορες ανατροπές και παρατράγουδα, εύχομαι να μην έχει πληγεί ανεπανόρθωτα πια!

  Κανονικά, θα έπρεπε να το έχουμε τολμήσει και εμείς όπως έκανε και η Αγγλία με το δικό της JOCKEY CLUB! Μια χώρα με εκατοντάδες χρόνια παράδοσης στις ιπποδρομίες και δεν φοβήθηκε τις ριζικές αλλαγές! Και εκεί υπήρχαν μέσα στο JOCKEY CLUB και Λόρδοι, και Σεϊχηδες και Πρίγκηπες, όμως δεν δίστασαν οι Άγγλοι να κάνουν πρωτοποριακές αλλαγές και να σπάσουν κατεστημένα αιώνων! Τέλος πάντων, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια! Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για τις Ελληνικές ιπποδρομίες και καλό θα είναι να γίνουν άμεσες κινήσεις! Θα είναι κρίμα να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο και με τα διαδικαστικά και με τα υπόλοιπα, να μην έχει μείνει άνθρωπος μέσα στο Μαρκόπουλο!

  Μην κρυβόμαστε, η κόντρα έχει περάσει κανονικά ανάμεσα στον ΟΠΑΠ Α.Ε. και τον πρόεδρο της Φ.Ε.Ε. τον κ. Ι. Μυτιληναίο. Εάν δεν δοθεί άμεση λύση από την Πολιτεία, ο ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν θα δεχτεί να βάζει άλλο τα λεφτά του και να του κάνουν άλλοι κουμάντο, ο κ. Μυτιληναίος θα ασχοληθεί με τις άλλες επιχειρήσεις του, και ποιος ‘’θα την πληρώσει την νύφη’’ ως συνήθως? Ποιος θα πεινάσει? Ποιοι θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν και μάλιστα σε δύσκολες ηλικίες? Όλοι ξέρουμε ποιοι! Μέσα στις ταλαιπωρίες που είχε ο Ελληνικός ιππόδρομος τα τελευταία χρόνια, είχε την εύνοια εκεί που ήταν να κλείσει, να δοθεί τελικά στον ΟΠΑΠ! Δώστε λοιπόν την εταιρία αυτή την δυνατότητα να τον λειτουργήσει τον ιππόδρομο όπως θέλει ή τουλάχιστον να μην την εμποδίζει κανείς να εφαρμόσει την επένδυση της όπως θέλει! Έτσι και αλλιώς το προϊόν το ιπποδρομιακό είναι ‘’καμένο’’ για την Ελλάδα, τουλάχιστον ας γίνει μια προσπάθεια να σωθεί, αλλά να γίνει σωστά!

  Περιμένω ένα έγγραφο –για να είναι επίσημο ότι γράψω-και με μια σειρά ενεργειών που θα αναφέρω εδώ, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει κάποιος το πώς φτάσαμε εδώ σήμερα! Όχι δικές μου ιδέες και εικασίες, μιλάμε για γεγονότα! Βέβαια, λίγο-πολύ γνωρίζω πως οι απαντήσεις στα γραφόμενα μου θα είναι περί ‘’παπαγαλάκι’’ και άλλα τέτοια αλλά να δείτε πως ‘’για την ταμπακιέρα’’, ούτε λέξη δεν θα πει κανείς! Όπως και να χει, ξημερώνει μια νέα εβδομάδα ακόμα που δεν θα θέλουμε να τελειώσει με μια απλή αναμονή και πάλι! Και μια ημέρα να κερδίσουμε για το άνοιγμα του ιπποδρόμου, δεν θα είναι καθόλου μικρή υπόθεση! Αντιθέτως, κάθε ημέρα που περνάει χωρίς κάποιο καλό νέο και κάποια κίνηση ουσίας από την κυβέρνηση, προσμετρά ‘’ως μήνας απόγνωσης’’ για τους επαγγελματίες-τουλάχιστον-του χώρου!

   

  Sir Ganian

   

   

  Μπείτε στο ON LINE Ιπποδρομιακό Magazino (υπάρχει ξεχωριστή στήλη επάνω στο μενού της ιστοσελίδας) http://www.sirganian.gr/magazino/flip/index.html με ελεύθερη πρόσβαση για όλους και με καθημερινή ενημέρωση! Ξεφυλλίστε το με τα πλήκτρα σας (αριστερό-δεξί). Ίσως η πιο ολοκληρωμένη ιπποδρομιακή ενημέρωση που υπάρχει στο διαδίκτυο με πλήθος στοιχείων αλλά και ιπποδρομιακό γλωσσάρι για την μελέτη και των Ελληνικών και των ξένων ιπποδρομιών! Ελπίζουμε να το βρείτε και εσείς το ίδιο ενδιαφέρον, μας ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας στο γνωστό e-mail της ιστοσελίδας μας! 

  Καλή μελέτη!                                                                                           

 • Πρακτορείο ΟΠΑΠ - Ιωάννη Κατρατζή

  Ανωγείων 28, Νίκαια, τηλέφωνο επικοινωνίας 2104935712

Επικαιρότητα:
Έκτακτη ενημέρωση, Τρίτη 19/2 στις 19:35 : 15 ημέρες υπομονής και το μεγάλο διαγώνισμα είναι...μετά!

Πατήστε επάνω στο link και θα μπείτε στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ και την ομιλία -χαιρετισμό - του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη την Τρίτη 19/2/2019. Προς το τέλος του χαιρετισμού, αναφέρετε στην κατάθεση του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου!

από την πρόσφατη ομιλία του κ. Γ. Βασιλειάδη

Στις 22/02/2019 μπαίνει στην Επιτροπή της Βουλής το Νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό που αφορά και τις Ελληνικές ιπποδρομίες! Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα τεθεί προς συζήτηση και μεταξύ 4 Μαρτίου 2019 και 7 Μαρτίου 2019 θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής!

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013