Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 03-08-2019 18:34

   

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Ίπποι 5+ ετών, Κλάση Στ’, και Ίπποι 6+ ετών, Κλάση Ε’ – Φοράδες / 1.200 μέτρα.

  Από δυνατή εμφάνιση έρχεται η ΛΙΛΥΠΟΥΤ(6) παρά τον πολύ δυνατό ρυθμό που αναγκάστηκε να ακολουθεί από νωρίς! Βρίσκεται σε απόγειο φόρμας όπως έδειξε και στις νεότερες δοκιμές της και έχοντας και ευνοϊκό Ισοζυγισμό, μπορεί να ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Σε άριστη φόρμα και η ΠΙΚΑΝΤΙΛΟ(3) που έρχεται από νίκη και με άνετο τρόπο! Έχει πολλές γρήγορες φοράδες ο όμιλος, μπορεί να δοθεί έντονα γρήγορα ρυθμός από νωρίς και αυτό μπορεί να την ευνοήσει στο φίνις της ώστε να έρθει να ‘’να τις σκεπάσει όλες’’ πριν τον τερματισμό! Ξεκουράστηκε για ένα 2μηνο η ΜΙΛΟΣ ΛΑΣ(2) μετά την νίκη της και επιστρέφει με νέες δυνάμεις και με καλές δοκιμές! Εάν οδηγήσει αμέσως και δεν πάει ‘’επάνω της’’ κάποια άλλη φοράδα από νωρίς, μπορεί να ζητήσει την repetition με αξιώσεις! Παρά λίγο η ΛΑ ΜΑΝΓΚΑ(5) να μας δικαιώσει στο απόλυτο προχθές και να μας πληρώσει καλά αλλά…έπεσε στην περίπτωση! Όπως και να χει έδειξε πως είναι σε έξοχη φυσική κατάσταση και φόρμα ενώ ανατέθηκε και σήμερα στον champion αναβάτη!

  2η ιπποδρομία / Ίπποι 2 και 3 ετών, Μέδεν / Β.Η.Ε. / 1.200 μέτρα.

  Αργά αλλά σταδιακά ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥ(2) παρουσιάζει άνοδο και μάλλον αυτή την στιγμή είναι σε απόλυτη ετοιμότητα! Άρεσε πολύ στις νεότερες δοκιμές του, τοποθετείται στους ποιοτικά καλύτερους ίππους του ομίλου και εκτός απροόπτου, θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Ο ΧΟΝΕΫ ΦΡΕΝΤ(5) βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα αλλά δείχνει ότι έχει θέματα επάνω στην διαδρομή και καθυστερεί στο φίνις του! Εάν σήμερα τύχει πάντως πιο μεθοδικής διαδρομές και ‘’παρακολουθεί την κούρσα’’ από νωρίς, διόλου απίθανο ακόμα και να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του! Παρθενική εμφάνιση για τον ΤΖΩΡΤΖΑΛΕ(4) που έχει εξαίρετα γενεαλογικά στοιχεία! Δείχνει βέβαια πως ίσως να θέλει κάτι ακόμα από πλευράς προετοιμασίας αλλά –έστω και έτσι-λόγω ‘’αίματος’’ όπως λέμε, μπορεί να πρωταγωνιστήσει αμέσως! Μεγάλη αξιοπιστία έχει δείξει η ΣΤΑΡΡΥ(7) μέχρι στιγμής και σήμερα μπορεί να οδηγήσει αμέσως την κούρσα! Εάν δεν φανεί κουρασμένη κάπως από τις κολλητές συμμετοχές της, αναμένεται και σήμερα να κάνει δυνατή εμφάνιση!

  3η ιπποδρομία / Φοράδες 3 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.300 μέτρα.

  Προπονήσεις, φόρμα γενικότερα αλλά και ο ευνοϊκός Ισοζυγισμός δείχνουν πως η ΛΟΒΑΜΠΛ ΕΛΕΝ(4) έχει ίσως και τον πρώτο λόγο εδώ στην υπόθεση της νίκης! Αρκεί βέβαια να βρεθεί αμέσως με τις 2-3 πρώτες φοράδες και να στρώσει βήμα χωρίς δυσκολίες! Στοιχεία φοράδας που θα κάνει καλή καριέρα έχει δείξει μέχρι στιγμής η ΝΤΕΪΝΤΡΗΜ(5) που μάλλον θα ευνοηθεί και από το ολιγομελή σχήμα του ομίλου ενώ κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην απόσταση! Την περιμένω λοιπόν να ακολουθεί σε επίκαιρη θέση από νωρίς και με ένα φίνις 200-300 μέτρων να έρχεται και να προσπαθεί ‘’να σκεπάσει’’ τις αντίπαλες φοράδες! Ξεκουράστηκε η ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ(3) και όπως δείχνει η προετοιμασία της, επιστρέφει σε άριστη φυσική κατάσταση! Δεν της έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη βέβαια αλλά επειδή θα οδηγήσει –εκτός απροόπτου-πολύ εύκολα την διαδρομή και δεν είναι και μεγάλη η απόσταση, μπορεί να μπει με δυνάμεις στο ίσωμα και να παλέψει για μεγάλο μερτικό στην τελική άφιξη!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ετών, Κλάση Στ’ και Ίπποι 5+ετών, Κλάση Ε’ / 1.300 μέτρα.

  Μπορεί να τερμάτισε μακράν τρίτος σε σχέση με τους δυο πρώτους ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ(3) στην πρόσφατη επανεμφάνιση του μετά από πολύμηνη αποχή, όμως αυτή η κούρσα θεωρώ πως τον προετοίμασε στον απόλυτο βαθμό! Τοποθετείται στα ποιοτικά ανώτερα άλογα εδώ μέσα και με μια καλή εκκίνηση, θεωρώ πως θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Σε απόγειο φόρμας ο ΑΓΓΕΛΟΣ(2) εδώ και καιρό, πραγματοποιεί δυνατές εμφανίσεις ενώ έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στα μέτρα! Εάν δοθεί γρήγορος ρυθμός στην κούρσα από νωρίς, αυτό θα τον ευνοήσει στο φίνις του ακόμα περισσότερο! Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ(5) στην πρόσφατη συμμετοχή του αλλά συγχρόνως έδειξε πως θέλει συγκεκριμένες συνθήκες διαδρομής για να αποδώσει τα μέγιστα! Εάν καταφέρει πάντως να βρεθεί αμέσως με τα 2-3 πρώτα άλογα με την εκκίνηση, πιστεύω πως θα αποδώσει δυνατά και πάλι! Ο πρόσφατος νικητής ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(7) συμμετέχει με ‘’λογικά βάρη’’ ενώ οι νεότερες δοκιμές του δείχνουν να βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του! Με σωστή κατανομή δυνάμεων, σαφώς και μπορεί την repetition.

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών, Β.Η.Ε. / Κούρσα Ειδικών Όρων / 1.575 μέτρα.

  Ο πολύ ευνοϊκός Ισοζυγισμός, η δυνατή επίδοση στα μέτρα και το ολιγομελή σχήμα του ομίλου, με κάνουν να ξεκινήσω από τον ΝΤΟΝ ΚΡΑΪ ΦΟΡ ΜΗ(5) εδώ μέσα, αρκεί να μην αναγκαστεί να ακολουθεί σε πιο γρήγορο ρυθμό από ότι του αρέσει από νωρίς! Από τα καλύτερα άλογα των δοκιμών στα άλογα που διαγωνίζονται σήμερα ήταν ο ΑΤΡΕΪΓΙΟΥ(1) και μάλιστα με άνεση! Βέβαια τα 61,5 κιλά που συμμετέχει όσο και το ότι αυτή την εποχή δεν είναι το άλογο που ξέραμε, προβληματίζουν λίγο! Από την άλλη, θεωρώ πως εκπροσωπεί την Κλάση εδώ μέσα και θα τον εμπιστευτώ! Κλασική φοράδα η ΜΠΛΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑ(2) σχεδόν πάντα θα πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της νίκης, ακόμα και με αρσενικά άλογα! Και αυτήν την ευνοεί ο μικρός όμιλος ώστε να εκδηλώσει άνετα το φίνις της με σκοπό ακόμα και να περάσει πρώτη το φίνις!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 6 ετών και άνω / Β.Η.Ε. / 1.200 μέτρα.

  Πολύ πιθανόν αυτή η κούρσα όπως και η όγδοη του προγράμματος να αποτελέσουν ‘’το βαρόμετρο’’ για την απόδοση του Σκορ Γκανιάν 6 τουλάχιστον! Με ρίσκο λοιπόν ξεκινάω από τον ΛΙΤΟ ΒΙΟ(5) ο οποίος εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε κορυφαία κατάσταση και πρωταγωνιστεί στις συμμετοχές του! Εάν καταφέρει μάλιστα να οδηγήσει αμέσως την διαδρομή, μπορεί να καταφέρει να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Πολύ μεθοδικά δουλεμένος και με τρόπο που δείχνει ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κούρσα κατεβαίνει να διαγωνιστεί μετά από 2μηνη αποχή ο ΓΟΥΕΣΤΜΠΟΥΡΝ ΓΚΡΟΟΥΒ(9) για τον οποίον βέβαια υπάρχουν ερωτηματικά για την εκκίνηση του! Εάν πάντως φύγει καλά από την Αφετηρία και πλασαριστεί αμέσως με τα πρώτα άλογα, μπορεί να αποτελέσει ακόμα και την έκπληξη της κούρσας! Ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(3) δείχνει να το παλεύει ώστε να ξαναβρεί τον παλαιότερα δυνατό του εαυτό! Είχε και κάποιες άτυχες διαδρομές, συμμετέχει με ευνοϊκό Ισοζυγισμό σήμερα εδώ, διόλου απίθανο να τον δούμε να ζητάει την νίκη με αξιώσεις στο τέλος! Ιδιόρρυθμος πολύ ο ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ(6) αλλά εάν βρει αμέσως διαδρομή της αρεσκείας του, είναι ικανός και για μεγάλα πράγματα εδώ μέσα! Με προβληματίζει βέβαια το 2 στάρτ που έχει αλλά εάν καταφέρει από νωρίς να βρει βήμα και ρυθμό, τον θεωρώ και αυτόν ένα πολύ καλό αουτσάιντερ ίππο!

  7η ιπποδρομία / Κύπελλο Ακροπόλεως / Ίπποι 3 ετών και άνω /   Β.Η.Ε. / 1.575 μέτρα.

  Τζάμπα έχασε στην τελευταία του συμμετοχή ο ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ(1) με την ατυχία που είχε στην εκκίνηση και ακούω πολλούς παίκτες να λένε πως ‘’την δικαιούται’’ σήμερα την νίκη εδώ! Παρά τα 60 κιλά που συμμετέχει, είναι λογικό να του δώσουμε την πρώτη τύχη σήμερα εδώ μέσα μετά και τις νεότερες εξαιρετικές μακρινές δοκιμές που σημείωσε! Με αυτά τα κιλά που συμμετέχει, δεν μπορώ να αγνοήσω τον ΝΕΪΣΑΝ(4) εδώ μέσα και παρά την πολύ άσχημη τελευταία του εμφάνιση! Μπορεί εύκολα να μας διαψεύσει και ‘’να κρεμάσει’’ πάλι μακριά από τον όμιλο, από την άλλη όμως ο πολύ μικρός όμιλος τον ευνοεί ενώ έχει και εξαιρετική επίδοση στα μέτρα! Άλλος ένας ίππος που ευνοείται πολύ από το ολιγομελή σχήμα του ομίλου είναι ο ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ(2) που δείχνει να βρίσκεται σε κορυφαία φυσική κατάσταση! Όλα θα εξαρτηθούν για αυτόν από τον ρυθμό που θα βρεθεί να ακολουθεί από νωρίς!

  8η ιπποδρομία / Ίπποι 5+ ετών, Κλάση Στ’, και Ίπποι 6+ ετών, Κλάση Ε’ / 1.300 μέτρα.

  Σε απόγειο φόρμας βρίσκεται ο ΑΪΜ ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΧΙΕΡ(1) εδώ και καιρό, πρωταγωνιστεί σε όλες τις εμφανίσεις του! Εάν βρεθεί αμέσως σε επίκαιρη θέση και κάνει ένα φίνις 300-400 μέτρων, τον περιμένω να έρθει και να ‘’τους σκεπάσει όλους’’ πριν τον τερματισμό! Για μια ακόμα συμμετοχή θα επιμείνω στον ΑΛ ΧΑΜΝΤ(8) και δεν είναι εγωϊστικό! Το άλογο είναι πολύ καλά αυτή την εποχή και απλά δεν ευνοείται από τις αποστάσεις! Μου αρέσει ο σημερινός του αναβάτης για τις ιδιότητες του ίππου αυτού και εάν καταφέρουν ‘’να συντονιστούν’’ από νωρίς, μπορούν ακόμα και την έκπληξη! Φρεσκάρισε ο ΡΟΚ ΕΝ ΤΟΝΙΚ(3) και επιστρέφει με νέες δυνάμεις ενώ έχει σημειώσει και μια από τις καλύτερες επιδόσεις στα μέτρα! Εάν βρεθεί αμέσως στα 2-3 πρώτα άλογα με την εκκίνηση και αποφύγει να τρέχει πολύ έξω, τοποθετείται στους βασικότερους υποψήφιους για την νίκη! Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο ο ΙΝΧΕΡΕΝΤ ΒΑΪΣ(5) και όλα θα εξαρτηθούν από την εκκίνηση του και το βήμα που θα έχει στα πρώτα 200 μέτρα! Σαφώς και η πρόσφατη συμμετοχή του τον προετοίμασε σωστά μετά από αποχή, με λίγη εύνοια στην εκκίνηση, μπορεί και να πρωταγωνιστήσει στην άφιξη!

   

Επικαιρότητα:
Με τζακ-ποτ στο ΤΕΤΡΑΠΛΟ (5.870,00€) θα ανοίξει η νέα ιπποδρομιακή σαιζόν!

Mε πρόγραμμα 6 ιπποδρομιών ξεκινάει η νέα ιπποδρομιακή σαιζόν στο Markopoulo Park. Έξι διαδρομές έβγαλαν οι εγγραφές της Τρίτης 20/8/2019 για την Κυριακή 25/8/2019. Δείτε τις εγγραφές κάτω από την κεντρική μας στήλη ενώ λίγο μετά τις 14:00 θα δείτε και τον πλήρη Ισοζυγισμό! 

Ενημερώθηκε η στήλη ''VIDEO'' με τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Κυριακής 4/8/2019 και με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τον χώρο των συνεντεύξεων στο Markopoulo Park 

Ενημερώθηκε η στήλη του ΑΛΟΓΟΒΛΕΨΙΑ για τις ιπποδρομίες της Κυριακής 4/8/2019.

Η στήλη μας ON LINE MAGAZINO δεν πάει διακοπές! Μπείτε καθημερινά και διαβάστε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο παίκτης για τις ξένες ιπποδρομίες!

Διαβάστε για το RBHS που είναι πολύ σημαντικό μιας και θα ισχύσει άμεσα με την νέα ιπποδρομιακή σαιζόν!

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013