Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 14-10-2019 17:01

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band (0-70) / 1.100 μέτρα.

  Πολλά θα εξαρτηθούν από την εκκίνηση του ΕΛΕΜΕΝΤΑΡΥ(1) εδώ ο οποίος έρχεται από νίκη και μάλιστα μετά από τρίμηνη αποχή! Διαγωνίζεται με 60 κιλά αλλά παρ’ όλα αυτά, εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως την κούρσα, μπορεί να σημειώσει repetition! Το βιογραφικό του και οι εμφανίσεις του στο εξωτερικό, μας δείχνουν πως ο ΜΑΪΚΡΟΝΑΪΖ(3) μπορεί να ανήκει στους ποιοτικά ανώτερους εδώ! Μπορεί να μην είναι απόλυτα έτοιμος αλλά τόσο η μικρή απόσταση όσο και η Κλάση που δείχνει να έχει για τέτοιους ομίλους, τον καθιστούν αμέσως σοβαρά υπολογίσιμο! Το γράψαμε και στις σημειώσεις μας ότι ο ΦΑΟΥΣΤΟ(2) έκανε πολύ δυνατή εμφάνιση στην τελευταία του συμμετοχή και είναι πλέον έτοιμος για την νίκη! Εάν δεν αναλωθεί ‘’σε κάργα ρυθμό’’ με κάποιο άλλο άλογο, θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Φρεσκάρισε για 1,5 μήνα ο ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΧΑΡΜΠΟΥΡ(5) και επιστρέφει με δυνατές δοκιμές που δείχνουν πως βρίσκεται σε άριστη φόρμα! Ίσως να έχει κάποια ανώτερα άλογα εδώ μέσα αλλά ‘’η σκληράδα’’ που δείχνει και το 2 στάρτ που έχει, πολύ πιθανό να τον βάλουν στα πολύπλοκα στοιχήματα τουλάχιστον!

  2η ιπποδρομία / Φοράδες 2 και 3 ετών / Μέδεν – Β.Η.Ε. / 1.200 μέτρα.

  Πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, η ΚΥΛΛΑΤΣΥ ΠΡΙΝΣΕΣ(3) στην πρώτη της συμμετοχή στην Ελλάδα, έτρεξε ‘’για να φάει την κούρσα της’’ όπως λέμε στην ιπποδρομιακή γλώσσα! Η φοράδα έστω και έτσι πιστεύω πως έδειξε πράγματα και πανέτοιμη πλέον σήμερα εδώ, μπορεί να πρωταγωνιστήσει! Με εξαιρετικές δοκιμές κατεβαίνει να διαγωνιστεί η ΧΑΡΤΜΠΡΕΪΚ ΧΟΤΕΛ(7) η οποία στην τελευταία της συμμετοχή ναι μεν έτρεξε πολύ δυνατά, όμως δεν έφυγε καθόλου καλά από τα κουτιά! Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αλλά στην κατάσταση που είναι εάν φύγει καλά από την Αφετηρία, θα έχει άριστη τύχη να περάσει πρώτη το φίνις! Καλής ποιότητας φοράδα η ΝΟΣΤΡΟΒΙΑ(5) έχασε σαν σε ταυτόχρονη άφιξη στην τελευταία της συμμετοχή ενώ γενικότερα έχουμε πει πως πολύ γρήγορα θα φύγει από την Κατηγορία Μέδεν! Λίγη εύνοια χρειάζεται στο να βρεθεί αμέσως σε επίκαιρη θέση και θα παλέψει εκ νέου για την κατάκτηση της νίκης με σοβαρές πιθανότητες! Στις ποιοτικά καλύτερες του ομίλου κατατάσσεται η ΛΟΒΙΝΑ(4) που σαν να της λείπει ‘’ένα κλικ’’ σε κάτι αλλά από την άλλη, δεν τρέχει και άσχημα αναλογικά με την διαδρομή που βρίσκει! Όπως και να χει, εάν βρεθεί αμέσως με τις 2-3 πρώτες φοράδες με την εκκίνηση, την περιμένω να πάρει μεγάλο μερτικό στην τελική κατάταξη!

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ετών / Κούρσα Rating Handicap Band (0-40) / 1.400 μέτρα.

  Μετά από δίμηνη αποχή επιστρέφει στα πράγματα ο ΤΣΗΦ ΟΦ ΣΤΑΦ(6) έχοντας δουλέψει κάτι παραπάνω από μεθοδικά για τις ανάγκες της διαδρομής ενώ ήταν εξαιρετικός σε κάποιες μακρινές δοκιμές! Παίρνω ρίσκο βέβαια γιατί είναι άλογο με ιδιορρυθμίες και ο όμιλος είναι πολυπληθείς αλλά εάν βρεθεί γρήγορα ξεμπλοκάριστος από το 8 κουτί που έχει, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει! Σε μια από τις καλύτερες φάσεις της μέχρι τώρα καριέρας του βρίσκεται ο ΚΡΟΥΣΕΪΝΤΙΝΓΚ(2) και το αποτυπώνει αυτό με τις εμφανίσεις του! Θα χρειαστεί βέβαια ‘’συγκεκριμένη διαδρομή’’ για να αποδώσει τα μέγιστα και-κυρίως-να βρει πέρασμα στο τέλος για το φίνις του όμως με τον σημερινό του αναβάτη έδειξε πως ‘’συνεννοείται άψογα’’ και τον περιμένω να παλέψει για την νίκη με αξιώσεις! Δεν απέδωσε καλά ο ΦΛΑΞ ΚΑΠΑΣΙΤΟΡ(4) στην τελευταία του συμμετοχή ενώ σήμερα εδώ συμμετέχει πρώτη φορά στα μέτρα! Νομίζω πάντως πως σε αυτό το άλογο δεν αρέσει η πίεση από νωρίς και σήμερα θα έχει την ευκαιρία ο αναβάτης του να τον πιάσει ‘’πιο γλυκά’’ στην αρχή! Σε αυτή την περίπτωση τον περιμένω να μπει τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα και βλέπουμε! Το γράψαμε στις παρατηρήσεις μας πως ο ΠΑΜΠΛΟ(9) σαν να έμεινε από δυνάμεις στο τέλος στην τελευταία του εμφάνιση! Έκανε ένα μίνι φρεσκάρισμα 17 ημερών, βλέπω ότι και ο champion αναβάτης Παν. Δημητσάνης ‘’επιμένει’’ σε αυτόν και με 52 κιλά σήμερα σε αυτόν τον όμιλο, δεν θα τον αγνοήσω!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band (0-55) / 1.800 μέτρα.

  Θα είναι από τις βασικές επιλογές μου ο ΦΕΣΙΣΑΣ ΧΟΥΚ(5) σήμερα και παρά την πρώτη του συμμετοχή στα μέτρα! Είναι άλογο κάπως ιδιόρρυθμο στα πρώτα μέτρα, θέλει ‘’γλυκό και μακρύ πιάσιμο’’ και η σημερινή απόσταση τον ευνοεί για όλα αυτά! Τον περιμένω λοιπόν με ένα φίνις 500-600 μέτρων να έρχεται στο ίσωμα και να διεκδικεί την νίκη! Φιλότιμη και αξιόμαχη φοράδα η ΣΑΦΦΑΧ(6) συναγωνίζεται ‘’στα ίσα’’ αρσενικά άλογα αντίστοιχων ομίλων και πρωταγωνιστεί! Πρώτη συμμετοχή και για αυτή στην απόσταση και σαφώς είναι ρίσκο η επιλογή της! Πιστεύω όμως ότι θα οδηγήσει αμέσως την κούρσα ‘’στο κέφι της’’ και εάν δεν πάει επάνω της νωρίς κάποιο άλογο, μπορεί και να δούμε με δυνάμεις στο ίσωμα να παλεύει για την νίκη! Τον περιμέναμε πιο δυνατό στο Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως τον ΠΗΣ ΤΕΛΕΓΚΡΑΜ(1) αλλά τελικά δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις στο τέλος! Εδώ μέσα σήμερα όμως φαντάζει ποιοτικά ανώτερος και παρά τα 60 κιλά που θα έχει στην σέλλα του, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Σκληρός ίππος και σε σταδιακή ανάκαμψη φόρμας βρίσκεται ο ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(3) που είναι από τα ελάχιστα άλογα εδώ που έχουν τρέξει στα μέτρα! Δεν ξέρω εάν μπορεί ‘’να βαρέσει’’ τα παραπάνω άλογα όμως με μια σωστή κατανομή δυνάμεων, μπορεί να μπει τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα!

  5η ιπποδρομία / Φοράδες 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band (0-40) / 1.100 μέτρα.

  Προχθές την αγνόησα και δικαιώθηκα, σήμερα θα την υπολογίσω όμως και ελπίζω να δικαιωθώ και πάλι! Μιλάω για την ΑΝΤΖΥΣ ΓΚΕΡΛ(1) και φυσικά παίρνω ρίσκο μιας και μιλάμε για μια ροκ φοράδα καθαρά! Συμμετέχει με ευνοϊκό Ισοζυγισμό σήμερα, είναι στις ποιοτικά καλύτερες φοράδες του ομίλου ενώ εάν καταφέρει από το 9 κουτί να μπει αμέσως στην πρώτη τριάδα του ομίλου, πιστεύω πως θα παλέψει για την νίκη! Ένα από τα πιο καλοδουλεμένα άλογα της ημέρας είναι η ΓΚΛΟΟΥ ΙΝ ΔΕ ΝΤΑΡΚ(5) που επιστρέφει μετά από 2,5 μήνες αποχής! Ήταν εξαιρετική σε κάποιες μακρινές δοκιμές της, δείχνει πως ‘’έχει μπει στο κλίμα’’ για τα καλά και με μια ευνοϊκή εκκίνηση, μπορεί να πρωταγωνιστήσει! Η ΜΟΓΓΥ(6) έρχεται από δυνατή εμφάνιση δείχνοντας πως βρίσκεται σε άριστη φόρμα! Εάν καταφέρει και σήμερα να βρεθεί αμέσως με τις πρώτες φοράδες χωρίς να εκδηλώσει δυσφορίες στο βήμα της πιστεύω πως θα διακριθεί έντονα μιας και δεν μας έχει δείξει όλες τις δυνατότητες της ακόμα! Σούπερ γρήγορη φοράδα η ΜΙΣ ΡΟΣΙΝΑ(2) που όταν οδηγεί γίνεται ‘’άλλη φοράδα’’ αλλά σε αντίθετη περίπτωση, τα παρατάει νωρίς! Δεν αγνοώ πως έχει την καλύτερη επίδοση στον όμιλο ώστε εάν καταφέρει να οδηγήσει αμέσως, να επιδιώξει να μην την περάσουν ποτέ μέχρι τέλους!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ετών / Κούρσα Συμπιεσμένου Handicap 40-90 plus / 1.575 μέτρα.

  Ο Ισοζυγισμός, η επίδοση στα μέτρα αλλά –κυρίως-η τρομερή κατάσταση που βρίσκεται ο πρόσφατος νικητής ΧΑΒΙΛΝΤΑΡ(2) μας δείχνουν ότι με μια απλά σωστή κατανομή δυνάμεων, θα έχει άριστη τύχη να σημειώσει repetition! Την σύνθεση της διαδρομής θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(1) ώστε να οδηγήσει αμέσως την διαδρομή! Εάν δεν του ανοίξει τον ρυθμό από νωρίς κάποιο άλλο άλογο και μπει πρώτος στο ίσωμα ‘’γεμάτος’’, μπορεί να αποδειχθεί δυσκολοκατάβλητος για όλους τους αντιπάλους του! Σε απόγειο φόρμας βρίσκεται ο ΝΕΪΣΑΝ(3) που έρχεται από δυο σερί νίκες ενώ έχει και άκρως ανταγωνιστική επίδοση στα μέτρα! Χρειάζεται όπως πάντα ‘’μαθηματική διαδρομή’’ για να αποδώσει τα μέγιστα αλλά και με τον αναβάτη του Κώστα Μαστοράκη να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, μπορούν να συνεχίσουν με νίκη! Η ΜΠΛΟΥ ΤΕΜΠΕΡΑ(4) δεν λείπει ποτέ από τις πρώτες θέσεις ενώ ανταγωνίζεται στα ίσα τους αρσενικούς αντιπάλους της! Εάν για κάποιο λόγο δοθεί υπέρμετρα γρήγορος ρυθμός από νωρίς ή την υποτιμήσουν, η φοράδα μπορεί να αποτελέσει ‘’απειλή’’ για όλους τους αντιπάλους της!

  7η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band (0-55) / 1.300 μέτρα.

  Εδώ είναι μια κούρσα που μπορεί να κερδίσουν σχεδόν όλα τα άλογα! Καλώς ή κακώς όμως προτείνουμε πάντα μια τετράδα οπότε αναπόφευκτα θα αφήσουμε έξω άλογα όχι από φόρμα αλλά γιατί δεν μπορεί να προτείνουμε…7 άλογα! Σπρίντερ ιδιοτήτων ίππος ο ΣΟΥΪΦΤ ΡΙΣΠΟΝΣ(4) ο οποίος βρίσκεται και σε άριστη φόρμα αυτή την εποχή! Εάν ‘’πεταχτεί’’ αμέσως καλά από την Αφετηρία και οδηγήσει την κούρσα, τον θεωρώ ικανό να μπει πρώτος στο ίσωμα και να παλέψει σκληρά ώστε να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Μετά από μηνιαίο και κάτι φρεσκάρισμα επιστρέφει στα πράγματα ο ΡΕΪΝΜΠΟΟΥ ΛΑΪΚ(1) που είναι από τα πιο εντατικά δουλεμένα άλογα της ημέρας και με κάποιες άριστες μακρινές δοκιμές! Εάν φύγει απόλυτα καλά από τα κουτιά, πλασαριστεί αμέσως στα 3-4 πρώτα άλογα και χωρίς ανακοπές στο βήμα του, τον θεωρώ ικανό ακόμα και για την έκπληξη της κούρσας! Παίρνω το ρίσκο με τον ΤΑΡΑΓΚΟΝ(7) αφού είναι ένα άλογο που δεν φεύγει καλά από τα κουτιά και συμμετέχει σε πολυπληθή όμιλο! Πρόσφατα όμως έκανε την κούρσα του μετά από 2,5 μήνες αποχής, ήρθε σε ετοιμότητα, και εάν φύγει σωστά από τα κουτιά και ακολουθεί σε επίκαιρη θέση και χωρίς δυσφορίες, είναι άλλο ένα άλογο εδώ μέσα που μπορεί να δημιουργήσει την έκπληξη! Άλλο ένα άλογο καθαρά ''διαδρομής'' είναι ο ΜΟΥΝΕΕΜΠ(8) που επιστρέφει με νέες δυνάμεις και δουλεμένος σωστά για τις ανάγκες της διαδρομής! Εάν καταφέρει να πλασαριστεί αμέσως στα 3-4 πρώτα άλογα της διαδρομής και-κυρίως-βρει θέση ώστε να μην δέχεται την άμμο και δυσφορεί, μπορεί να διακριεθεί έντονα!

  8η ιπποδρομία / Φοράδες 3 ετών και άνω, Β.Η.Ε. / 1.200 μέτρα.

  Πρώτη συμμετοχή στην Ελλάδα για την ΓΚΟΛΝΤ ΤΖΑΣΜΙΝ(2) η οποία τουλάχιστον βάση του βιογραφικού της, είναι μια Κλάση ανώτερη εδώ μέσα! Και στις δοκιμές της ήταν ιδιαίτερα καλή και με εύκολο τρόπο και πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα κάνει ντεμπούτο Ελληνικό με νίκη! Εάν κάτι ‘’χαλάσει’’ με την πρώτη φοράδα, πιστεύω πως θα πρωταγωνιστήσει η ΓΚΡΕΪΣ ΔΕ ΦΛΟΡ(3) γνωρίζοντας βέβαια πως θέλει ‘’συγκεκριμένη διαδρομή’’ για να γίνει αυτό! Η φοράδα φρεσκάρισε πάντως, άρεσε πολύ στις νεότερες δοκιμές της και με σωστή εκκίνηση, πιστεύω πως θα την δούμε να κάνει δυνατή εμφάνιση! Η ΣΠΑΡΤΗ(6) δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για την αποδοτικότητα της και την ποιότητα της για τον όμιλο! Αρκεί να βρεθεί αμέσως με τις 3-4 πρώτες φοράδες της διαδρομής και να μην βιαστεί ιδιαίτερα ώστε στην τελική ευθεία να έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει! Μετά από τρίμηνη και κάτι αποχή αλλά και τρεις σερί νίκες η ΣΚΑΪ ΜΠΑΛΛΕΡΙΝΑ(8) επιστρέφει στα πράγματα! Η φοράδα ‘’έχει μάθει πια’’ να αποδίδει με κάθε μορφής διαδρομή, δείχνει μεγάλη εξέλιξη και συμμετέχοντας μόλις με 51 κιλά στην κούρσα, περιμένω αν μη τι άλλο να μπει στα πολύπλοκα στοιχήματα!

   

Επικαιρότητα:
Έξτρα πριμοδότιση του παιχνιδιού ''γκανιάν'' την ημέρα του ντέρμπι από την ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε.

Την Κυριακή 20/10/2019 ημέρα διεξαγωγής του 73ου Ελληνικού ντέρμπι, η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. θα πριμοδοτήσει έξτρα το παιχνίδι ''γκανιάν''! Έτσι λοιπόν από 2.000€ για την κάθε ιπποδρομία που ισχύει, θα πριμοδοτήσει την κάθε ιπποδρομία την Κυριακή 20/10/19 στο εν λόγω παιχνίδι με 3.000€ ενώ την ιπποδρομία του 73ου ντέρμπι, θα την πριμοδοτήσει με 5.000€ στο εν λόγω παιχνίδι! 

Με 7 ιπποδρομίες έκλεισαν οι εγγραφές της Τρίτης για την Ελληνική ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Κυριακής 20/10/2019. Με 10 άλογα η κούρσα του 73ου Ελληνικού ντέρμπι, με 11 άλογα η κούρσα του Κυπέλλου Αρτέμιδος! Δείτε τον Ισοζυγισμό κάτω από την κεντρική μας στήλη! 

Ανέβηκε το φώτο-άλμπουμ της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της Κυριακής 13/10/19 στην κεντρική μας στήλη και κάτω από το ενημερωτικό δελτίο για το 73ο Ελληνικό ντέρμπι!

Ενημερώθηκε η στήλη ''VIDEO'' με τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Κυριακής 13/10/19 καθώς και με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών από τον χώρο των συνεντεύξεων!

Δείτε το νέο Rating των ίππων μετά και τις 13/10/2019 κάτω από την κεντρική μας στήλη!

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες! 

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013