Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Μια μικρή ανάλυση για την κάθε ιπποδρομία του σημερινού Ελληνικού προγράμματος από τον Sir Ganian.
  Αναρτήθηκε στις 25-01-2020 19:00

   

   

   

   

   

   

  1η ιπποδρομία / Φοράδες 4 ετών και άνω / Μέδεν / 1.400 μέτρα.

  Με την εμφάνιση της για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΧΑΡΜΠΟΥΡ ΣΙΤΥ(5) έδωσε ‘’στίγμα δυνατό’’, τουλάχιστον για τέτοιους είδους διαδρομές και Κατηγορίες! Σαφώς και σήμερα την περιμένω ακόμα πιο έτοιμη και θα την εμπιστευτώ πολύ! Πρώτη εμφάνιση σήμερα στην Ελλάδα για την ομόσταβλη και ομοπροπόνητη της πρώτης, την ΒΙΚΙΒΑΚΙ(1) που επίσης το βιογραφικό που την συνοδεύει ‘’φτάνει και με το παραπάνω’’ για να πρωταγωνιστήσει σε μια τέτοια διαδρομή! Ίσως να ήθελε κάποια δουλειά ακόμα αλλά –έστω και έτσι-θεωρώ πως έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει! Η ΡΕΪΝΑ(4) στην τελευταία της εμφάνιση άφησε καλές εντυπώσεις και γενεαλογικά τουλάχιστον, δείχνει να έχει περιθώρια εξέλιξης! Εάν κάνει σωστή κατανομή δυνάμεων, μπορεί να διακριθεί και εδώ μέσα πιστεύω! Μαχητική και σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή η ΚΥΛΛΑΤΣΥ ΠΡΙΝΣΕΣ(3) που μπορεί να διακριθεί τουλάχιστον στα πολύπλοκα στοιχήματα, ιδιαίτερα εάν από νωρίς δοθεί πολύ γρήγορος ρυθμός από τις πρώτες φοράδες!

  2η ιπποδρομία / Φοράδες 4 ετών και άνω, Νικήτριες 1 ιπποδρομίας / 1.300 μέτρα.

  Ποιοτικά ανώτερη φοράδα η ΣΕΝΣ ΟΦ ΝΤΑΪΡΕΞΙΟΝ(3) αλλά συγχρόνως και ιδιόρρυθμη αφού τα λεγόμενα ‘’συρτάρια’’ που κάνει επάνω στην κούρσα, της στερούν ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις! Ήταν από τα καλύτερα άλογα των μακρινών δοκιμών της ημέρας και εάν δεν εκδηλώσει –σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον-τις ιδιορρυθμίες της, θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη! Σταθερή και αξιόπιστη η ΛΟΒΙΝΑ(1) ενώ έχει σημειώσει και πολύ καλή επίδοση στα μέτρα! Εάν βρεθεί αμέσως με τις 2-3 πρώτες φοράδες με την εκκίνηση, ίσως και να αποτελέσει την βασικότερη αντίπαλο της πρώτης φοράδας! Η ΜΙΣ ΕΥΗ(2) επιστρέφει με νέες δυνάμεις ενώ σημειώνω ότι συνήθως διαγωνιζότανε και πιο ‘’σκληρούς ομίλους’’ και δεν τα εγκατέλειπε εύκολα! Την ευνοεί το ολιγομελή σχήμα του ομίλου και εάν ακολουθεί αμέσως σε επίκαιρη θέση, την θεωρώ ικανή ακόμα και για την έκπληξη της κούρσας!

  3η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-40 / 1.575 μέτρα.

  Ποιοτικά καλύτερο άλογο πιστεύω πως είναι εδώ μέσα ο ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ(3) που έρχεται από καλή εμφάνιση σε πιο ‘’σκληρό όμιλο’’ ενώ πιστεύω πως την ήθελε κιόλας αυτή την κούρσα για ‘’να έρθει’’ πλήρως! Με καλό πλασάρισμα με την εκκίνηση και με σωστή κατανομή δυνάμεων, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Επιμένω στην επιλογή του ΜΙΝΩΑ(1) επειδή είναι πολύ καλά αυτή την εποχή και πιστεύω πως του αρέσουν και τα μέτρα! Συμμετείχε σε κάποιες κούρσες που δεν ευνοήθηκε από την διαδρομή του και παρά τα 61 κιλά που φέρει σήμερα όπως και ο πρώτος, πιστεύω πως με καλή διαδρομή μπορεί να μας πληρώσει! Συγκεκριμένη διαδρομή για να διακριθεί θέλει ο ΣΤΡΟΝΓΚ ΜΙΣΕΛ(4) και κυρίως δεν θέλει να πάει πολύ γρήγορα στην αρχή! Ανήκει στους ποιοτικά καλύτερους του ομίλου και εάν ‘’τον πιάσει σωστά’’ ο αναβάτης του από νωρίς, μπορεί με το φίνις του να έρθει και να τους απειλήσει όλους! Οι εμφανίσεις του ΤΑΟΥΑΛΗΦ(7) πείθουν ότι βρίσκεται ίσως και στην καλύτερη εποχή της μέχρι τώρα καριέρας του! Εξασφάλισε εκ νέου ισχυρή ανάβαση και παρ’ ότι ηλικιακά ανήκει στους μεγαλύτερους ίππους, έχει όλα τα φόντα να ζητήσει την νίκη, ειδικά εάν βρεθεί από νωρίς με τους πρώτους!

  4η ιπποδρομία / Ίπποι 3+ ετών / Κούρσα Συμπιεσμένου Handicap 40-90+ / 1.300 μέτρα.

  Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναμένεται ‘’μάχη για την νίκη’’ μεταξύ 2 ίππων εδώ μέσα! Ο ένας είναι ο ΣΤΡΕΪΝΤΖΕΡΙΝΔΕΝΑΙΤ(2) που φρεσκάρισε για έναν μήνα και κάτι, επιστρέφει με νέες δυνάμεις και θεωρείται από τους καλύτερους σπρίντερ ίππους όταν οδηγεί! Αυτό θα επιδιώξει να κάνει και να παλέψει στην τελική ευθεία ώστε να μην τον περάσουν ποτέ! Ο άλλος ίππος είναι ο ΝΙΟΥ ΤΖΕΝΕΡΕΪΣΟΝ(1) που δικαίως κατέχει το υψηλότερο rate, φρεσκάρισε για έναν μήνα, στις νεότερες-μακρινές-δοκιμές του ήταν εξαιρετικός και με εύκολο τρόπο ενώ τον ευνοεί και ο Ισοζυγισμός! Λογικά, ‘’θα παρακολουθεί τον πρώτο’’ από νωρίς, και θα του επιτεθεί με την είσοδο στην τελική ευθεία! Φιλότιμος ο ΣΙΡΙΟΥΣ ΤΖΟΚΙΝ(6) μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά τουλάχιστον δίνει ότι έχει! Εάν κάνει μια σωστή κατανομή δυνάμεων, μπορεί να έχει μερτικό στα πολύπλοκα στοιχήματα! Τουλάχιστον βάση συγκομιδής επάθλων, ο ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΡ(4) δεν είναι το άλογο που εμφανίζεται στις δυο πρώτες συμμετοχές του στην Ελλάδα! Λογικά, δεν μπορεί να απειλήσει τους δυο πρώτους αλλά αν μη τι άλλο εάν δεν εμπλακεί σε πολύ έντονο ρυθμό από νωρίς, σήμερα μπορεί να φανεί στην κούρσα!

  5η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-30 / Α’ Υποδιαίρεση / 1.400 μέτρα.

  Άλογο που το συνοδεύουν πάντα ερωτηματικά είναι ο ΜΑΣΤΕΡ ΜΙΡΑΣΟΛ(3) αλλά εάν διαγωνιστεί στρωτά, είναι από τα άλογα εδώ μέσα που θα πρωταγωνιστήσουν στην υπόθεση της νίκης! Πολύ φορμαρισμένος είναι αυτή την εποχή ο ΣΗΣΑΪΝΤ ΝΤΡΗΜΕΡ(6) και διακρίνεται ακόμα και όταν δεν τον ευνοεί η διαδρομή! Με σωστή κατανομή δυνάμεων μπορεί και σήμερα εδώ μέσα να πάρει μεγάλο μερτικό στην τελική κατάταξη της κούρσας! Μετά από 2,5 μήνες αποχής επιστρέφει ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ(2) έχοντας δουλέψει σχετικά ‘’μαλακά’’ για τις ανάγκες της διαδρομής! Έστω και έτσι όμως κατατάσσεται στα ανερχόμενα άλογα της κούρσας ώστε εάν ακολουθεί σε επίκαιρη θέση από νωρίς και κάνει ένα φίνις 300-400 μέτρων, να διεκδικήσει ακόμα και την νίκη! Η ΜΠΛΕΪΜ ΔΕ ΤΡΕΪΝΕΡ(1) είναι σαφώς καλύτερη φοράδα από ότι έχει δείξει μέχρι σήμερα! Η επιλογή της βέβαια για εδώ μέσα αποτελεί ρίσκο γιατί είναι μια διαδρομή γενικώς ‘’μπερδεμένη’’ αλλά επειδή στην τελευταία της συμμετοχή έδειξε κάπως καλά, θα την επιλέξω για τα πολύπλοκα στοιχήματα τουλάχιστον!

  6η ιπποδρομία / Ίπποι 3 ετών και άνω , Β.Η.Ε. / 1.400 μέτρα.

  Και εδώ μέσα εκτός απροόπτου, αναμένεται ‘’να δώσουν μάχη’’ 2 ίπποι για την κατάκτηση της νίκης! Ο ένας είναι ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ(1) που επιστρέφει μετά από σχεδόν μηνιαίο φρεσκάρισμα και συναντά ευνοϊκή σύνθεση διαδρομής ώστε να οδηγήσει αμέσως! Εάν συμβεί αυτό, θα μεγαλώσει πολύ τις πιθανότητες του ώστε να μην τον περάσουν ποτέ μέχρι τέλους! Ο άλλος ίππος είναι ο ΚΙΝΓΚ ΟΦ ΣΠΙΝ(3) που βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα όπως έδειξε πρόσφατα, ευνοείται από τον Ισοζυγισμό και αναμένεται ‘’να παρακολουθεί’’ τον πρώτο σε απόσταση βολής και να του επιτεθεί στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής! Εάν κάποιο άλογο μπορεί ‘’να χαλάσει’’ το πιο πάνω σενάριο αυτός σίγουρα εδώ μέσα είναι ο ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ(4) ο οποίος μετά και την κούρσα που έκανε, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ενώ στις ‘’δυνατές εποχές του’’ έχει αποδείξει πως δεν στερείται προσόντων να πρωταγωνιστήσει και εδώ! Ο ‘’άδειος από κιλά’’ ΤΖΑΪΑΝΤΣ ΤΡΕΖΟΥΡ(6) λόγω διάφορων παθήσεων δεν έχει κάνει την αναμενόμενη πορεία που περίμενε ‘’ο κύκλος του’’! Συμμετέχοντας όμως με μόλις 51,5 κιλά εδώ μέσα αν μη τι άλλο θα τον υπολογίσω στα πολύπλοκα στοιχήματα!

  7η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-30 / Β’ Υποδιαίρεση / 1.400 μέτρα.

  Λογικό να ξεκινήσουμε από τον ΣΛΕΪΝ ΚΑΣΤΛ(1) εδώ μέσα μιας και είναι ο ποιοτικά καλύτερος ίππος, έρχεται από καλή εμφάνιση ενώ ευνοείται πολύ και από τον Ισοζυγισμό! Εάν πλασαριστεί αμέσως σε επίκαιρη θέση και ακολουθεί χωρίς ανακοπές στο βήμα του, μπορεί με ένα φίνις 300-400 μέτρων να διεκδικήσει την νίκη! Η ΑΛΛΕΪΦΑ(2) αρέσκεται σε μικρότερες αποστάσεις αλλά με καλή εκκίνηση, μπορεί να οδηγήσει αμέσως εδώ! Εάν κάνει την κούρσα στον ρυθμό της και δεν πάει κάποιος επάνω της από νωρίς, μπορεί να μπει πρώτη στο ίσωμα και να παλέψει εκεί δυνατά! Είναι καλύτερος ο ΜΙΡΜΠΟΥΣ(7) από ότι μας έχει δείξει μέχρι τώρα απλά δείχνει να είναι άλογο διαδρομής! Εάν σήμερα καταφέρει να βρεθεί αμέσως με τα πρώτα άλογα, είναι ένας όμιλος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει ακόμα και στην υπόθεση της νίκης! Τελείως αντιφατική η ΛΕΪΝΤΥ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝ(8) αλλά και με καλή επίδοση στα μέτρα ενώ έχει διακριθεί και σε καλύτερους ομίλους! Εάν βρεθεί από νωρίς σε καλή θέση, και κάνει και σωστή κατανομή δυνάμεων, μπορεί να πάρει μερτικό στα πολύπλοκα στοιχήματα!

  8η ιπποδρομία / Φοράδες 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-55 / 1.575 μέτρα.

  Ξεκουράστηκε για 1,5 μήνα η ΓΟΥΟΡΜ ΓΟΥΟΡΝΤΣ(4) και επιστρέφει με εξαιρετικές δοκιμές και με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο! Σε σχέση με τον όμιλο έχει αποδώσει δυνατά στα μέτρα και εάν αποφύγει ανακοπές στο βήμα της και ακολουθεί ευχάριστα με τις πρώτες, θα ζητήσει την νίκη με αξιώσεις! Έτσι όπως κέρδισε σε όμιλο με αρσενικά άλογα η ΓΙΟΥΡΟ ΝΟ ΜΟΡ(3) όχι απλά έδειξε φόρμα αλλά περαιτέρω εξέλιξη! Συμμετέχει πρώτη φορά στα μέτρα αλλά τόσο το μεγάλο βήμα της όσο και η κατάσταση που βρίσκεται, δεν θα την εμποδίσουν να ζητήσει την repetition με σοβαρές ελπίδες! Στις καλές στιγμές της η ΜΑΤΙΛΝΤΑΣ ΛΟ(7) έχει τρέξει πολύ δυνατά σε αυτά τα μέτρα! Επειδή ο όμιλος δεν είναι κάτι το σπουδαίο και συμμετέχει και με χαμηλά κιλά, θα την βάλω στα πολύπλοκα στοιχήματα! Καλά περιμένω να αποδώσει στα μέτρα και η ΜΙΣ ΠΕΓΚΥ(6) που συμμετέχει για πρώτη φορά! Δεν της αρέσει το γρήγορα από νωρίς, λογικά θα την ευνοήσει η απόσταση αυτή και εάν κάνει σωστά κατανομή δυνάμεων, μπορεί να πάρει μερτικό στις αμειβόμενες θέσεις!

  9η ιπποδρομία / Ίπποι 4+ ετών / Κούρσα Rating Handicap Band 0-55 / 1.575 μέτρα.

  Έτσι όπως έτρεξε ο ΧΑΜΛΥΝ ΛΑΝΤ(3) στην τελευταία του εμφάνιση σε παραπάνω μέτρα από τα σημερινά, θα ξεκινήσω από αυτόν εδώ μέσα σήμερα! Ιδιαίτερα εάν βρεθεί αμέσως με τα πρώτα άλογα, πιστεύω πως θα ζητήσει την νίκη με μεγάλες αξιώσεις! Με αρκετές ατυχίες ο ΦΡΕΝΤΣΜΑΝΣ ΚΡΗΚ(4) στην τελευταία του εμφάνιση δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα! Έχει κερδίσει στα μέτρα με δυνατή επίδοση, δείχνει σε άριστη κατάσταση και με σωστή διαδρομή σήμερα, μπορεί να περάσει αυτός πρώτος το φίνις εδώ! Με πολύ χαμηλότερα κιλά βέβαια ο ΑΛΑΝΑΡΙ(1) έχει τρέχει καλά στα μέτρα! Παρά τα 61 κιλά που διαγωνίζεται πάντως σήμερα, εάν οδηγήσει την κούρσα ‘’στο κέφι του’’ από νωρίς, μπορεί να μπει με δυνάμεις στο ίσωμα και να παλέψει για το καλύτερο αποτέλεσμα! Για τα πολύπλοκα στοιχήματα θα επιλέξω τον ΙΜΣΙΖ ΛΙΤΛ ΜΠΡΟ(6) ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ ‘’σκληρός’’ και σε καλύτερους ομίλους και με διάφορες μορφής διαδρομές ενώ τοποθετείται και στους ποιοτικά καλύτερους ίππους του ομίλου!

   

Επικαιρότητα:
Με τζακ-ποτ στο Σκορ γκανιάν 6 μπαίνει ο Φεβρουάριος στο Markopoulo Park!

Με τζακ-ποτ στο ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 (Μεταφέρονται 19.000,00€) πάμε στην πρώτη Ελληνική ιπποδρομιακή συγκέντρωση για τον μήνα Φεβρουάριο, την ερχόμενη Κυριακή!

Mια εξαιρετική ημέρα για την ιστοσελίδα μας με προτάσεις που έδωσαν πολύ καλά χρήματα στους αναγνώστες μας!

Σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο η στήλη μας ''ON LINE MAGAZINO'' παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες της πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες είτε για τις Ελληνικές είτε για τις ξένες ιπποδρομίες! 

 


 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013