Welcome to SirGanian's official website!
Πλήρης ανάλυση Ελληνικών ιπποδρομιών
Tips για Διεθνείς ιπποδρομίες
 • Βοήθεια από την Πολιτεία και κατάθεση στρατηγικού σχεδιασμού για τις ιπποδρομίες αλλιώς...αντίο σας!

   

   

  Γεια σας φίλοι και φίλες των ιπποδρομιών!

  Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξαναπώ κάτι μιας και οι ηλίθιοι είναι τόσοι πολλοί, που είσαι υποχρεωμένος να τους σεβαστείς τελικά! Εταιρίες όπως ο ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν έχουν ‘’κολλητούς και φίλους’’, βάλτε το καλά στο μυαλό σας! Εταιρίες αυτού του βεληνεκούς που είναι στις κορυφαίες στο είδος τους σε όλο τον πλανήτη δεν έχουν ούτε συναίσθημα, ούτε και τις φοβίζεις σε κάτι! Όταν αποφασίσουν ότι δεν σε έχουν ανάγκη σε κάτι ή δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από εσένα, σε πετάνε ‘’εκτός κάδρου’’ μέσα σε δευτερόλεπτα! Αυτό να το θυμάστε πολύ καλά ορισμένοι…

  Πάμε τώρα στα αμιγώς δικά μας τα ιπποδρομιακά! Την ώρα που ασχολείται η ιπποδρομιακή κοινότητα εάν θα ξαναμιλήσουν η Αμίτση με τον Χαραλάμπους λόγω του ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ και με το εάν ‘’την είπε’’ η μια ιστοσελίδα στην άλλη, η εταιρία μπαίνει μέσα γύρω στα 11 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Ο μικρόκοσμος του ιπποδρόμου κάποιο από τα επόμενα πρωινά θα αποτελέσει παρελθόν, με μια απλή & λιτή ανακοίνωση και όλα τα παραπάνω είναι μαλακίες για να περνάει η ώρα μεταξύ τυρόπιτας και καφέ το πρωί!

  Οι 50 ‘’φουκαράδες’’ που θα βγούνε να διαμαρτυρηθούνε σε κάποιο κανάλι ή σε κάποιον δρόμο και με το πρόσχημα ότι θα χαθούν οριστικά τα επαγγέλματα γύρω από τον ιππόδρομο δεν θα έχουν την παραμικρή απήχηση μιας και ο ιππόδρομος δεν έχει κανένα ‘’γκελ’’ στην κοινωνία! Εάν πέσει Κατηγορία ο Παναθηναϊκός ή εάν πειράξουν τον Ολυμπιακό σε κάτι, μπορεί να καεί η μισή Αθήνα! Εάν κλείσει ο ιππόδρομος αύριο το πρωί, δεν θα ανοίξει ρουθούνι! Το ότι είναι ακόμα ανοιχτός ο ιππόδρομος πιστεύω πως οφείλεται σε έναν τρομερό αγώνα που έκανε ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Φωκάς και εν μέρει και στον Β΄Αντιπρόεδρο, τον κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου! Επειδή όμως μιλάμε για χρήματα, επειδή υπάρχει Συμβούλιο των Μετόχων, δεν θα μπορέσει να κρατήσει η ιστορία αυτή για πολύ!

  Να πούμε ότι βγαίνει από την μέση η Φ.Ε.Ε. και σταματάει να μπλέκεται στα πόδια της εταιρίας? Να πούμε και ότι το κράτος ‘’ξαναβλέπει’’ το ενοίκιο παραχώρησης του ιπποδρόμου και ότι επειδή πουλήσανε ένα κατεστραμμένο προϊόν στον ΟΠΑΠ, να γίνουν και κάποιες γενναίες εκπτώσεις και κάποιες νέες συμφωνίες? Και πάλι οι ιπποδρομίες είναι καταδικασμένες να κλείσουν! Ο λόγος, πολύ απλός! Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης των ιπποδρομιών, πόσο μάλλον και των Ελληνικών ιπποδρομιών! Η πληγή ξεκινάει μέσα από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ ο οποίος ή δεν θέλει το ιπποδρομιακό προϊόν, ή το αντιμετωπίζει ως παιχνίδι αριθμών, ή και τα δυο!

  Πρώτα από όλα, ξεκινάμε από το ιπποδρομιακό πρόγραμμα! Εδώ γίνονται καθημερινά ‘’εγκλήματα’’ όσον αφορά την κατάρτιση του και δεν ασχολείται κανείς! Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κουβεντιάσεις μαζί του και να του δείξεις ότι εκεί που θα μπορούσαμε να τους πάρουμε έναν τζίρο των 100 ευρώ έχουμε καταντήσει να τους παίρνουμε έναν τζίρο των 60 ευρώ και μάλιστα με πτωτική διάθεση! Σαφώς και  κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ‘’κακό παιδί’’ επειδή κάνεις και τέτοιου είδους παρατηρήσεις! Και μόνο λοιπόν το γεγονός ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να ελέγχει τα αποτελέσματα των ιπποδρομιακών προγραμμάτων (σε ποιότητα και τζίρους εννοώ) καταλαβαίνει κανείς με το πόσο σοβαρά ασχολείται ο ΟΠΑΠ με τις ιπποδρομίες! Κινούμενα σχέδια να βάλουν αύριο το πρωί στο πρόγραμμα αντί για κούρσες, δεν θα πάρουν χαμπάρι ούτε στα κεντρικά του ΟΠΑΠ το τι έδειχνε το πρόγραμμα αντί για ιπποδρομίες!

  Η αλήθεια είναι πως έχουν χαθεί δυο γενιές παικτών στο ιπποδρομιακό στοίχημα! Οι παίκτες των ιπποδρομιών έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 60 έτη και μάλιστα αυτοί είναι οι…πιτσιρικάδες της υπόθεσης! Σε αυτό, δεν έχει την παραμικρή ευθύνη η εταιρία, δυστυχώς έτσι μας βρήκαν! Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης παικτών μικρών ηλικιών και να διευρύνουν οι ιπποδρομίες το πελατολόγιο τους? Δεν είναι εύκολο, ίσως και να μην είναι και εφικτό! Σχέδιο όμως υπήρξε εκ μέρους της εταιρίας το οποίο να είχε βάσεις, να είχε προετοιμαστεί σωστά, και να ήταν αντίστοιχο των πολύ ‘’βαριών βιογραφικών’’ που διαθέτει ο ΟΠΑΠ?

  Η εταιρία πέτυχε σε κάτι, όσο κανείς! Απενοχοποίησε τον ιππόδρομο και τον έβαλε ‘’στα μεγάλα σαλόνια’’ σε χρόνο μηδέν! Καμία άλλη εταιρία δεν θα είχε αυτή την δυνατότητα όσο ο ΟΠΑΠ! Όμως οι ιπποδρομίες ζούνε από τον τζίρο τους και τίποτα άλλο! Ωραίος ο μπασκετμπολίστας ‘’ίνδαλμα’’, ωραία και η ηθοποιός ‘’sex symbol’’ αλλά καθαρά και μόνο για τις Δημόσιες Σχέσεις και όταν μάλιστα δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να πάρουν στην ιδιοκτησία τους κάποιο άλογο, αυτό πιο πολύ μπορεί να ενοχλεί, παρά να αρέσει!

  Στα 10 πρακτορεία την ώρα των ξένων ιπποδρομιών, τα 8 έχουν κλειστές τηλεοράσεις και δεν υπάρχει προβολή του προϊόντος! Υπάρχει η φήμη πως ο ΟΠΑΠ το έχει πλασάρει το ιπποδρομιακό προϊόν ως ‘’παρακατιανό’’ και για αυτό και οι πράκτορες δεν έχουν τον φόβο ότι ουσιαστικά με κλειστές τηλεοράσεις και το προϊόν σε αφάνεια, δεν κινδυνεύουν από κανέναν! Αλήθεια ή ψέματα? Το αποτέλεσμα όμως, τι σας δείχνει εσάς? Οι Ελληνικές ιπποδρομίες ‘’σαμποτάρονται κάθε Παρασκευή’’ με 15 ιπποδρομίες πριν και 10 μετά, είτε ηθελημένα, είτε από άγνοια και ανικανότητα! Το είπαμε, το ξανά-είπαμε, το δώσαμε με παραδείγματα, ποιος ασχολήθηκε? Ποιος προβληματίστηκε? Πιο πολύ ακούσαμε το ‘’δεν δεχόμεθα παρατηρήσεις’’, παρά να πήρε στα σοβαρά κάποιος τις παρατηρήσεις οι οποίες προέρχονται μέσα από παράπονα και σχόλια πολλών παικτών!  

  Ιπποδρομίες σημαίνουν άλογα και άλογα, σημαίνουν ιδιοκτήτες οι οποίοι αυτή την στιγμή είναι τρομαγμένοι! Θα κλείσει ο ιππόδρομος από την κόντρα Φ.Ε.Ε. και ΟΠΑΠ? Θα κλείσει ο ιππόδρομος επειδή η χασούρα είναι υπερβολικά μεγάλη και ο ΟΠΑΠ θα πληρώνει ρήτρα πολύ πιο μικρή εάν είναι κλειστό το ιπποδρόμιο παρά ανοιχτό? Υπάρχει σχέδιο διάσωσης που να είναι όμως αληθινό και σχεδιασμένο σε σοβαρές βάσεις και όχι αερολογίες? Δεν πρέπει να πάει κάποιος και ‘’να αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους’’ και να τους δώσει κάποιες εξηγήσεις ή διευκρινήσεις το μέλλον? Αυτή την στιγμή, φέρνεις μέσα άνθρωπο στον ιππόδρομο να αγοράσει 5 άλογα ας πούμε ή θα φας ξύλο μόλις του πούνε σε έναν μήνα, δυστυχώς κλείνουμε?

  Είναι όλα λάθος σχεδιασμένα για τις ιπποδρομίες! Από το πρόγραμμα το καθημερινό που αποτελειώνει και τους τελευταίους παίκτες και είναι σχεδιασμένο χωρίς παραμικρή ιπποδρομιακή γνώση, έως και τον τρόπο που προωθεί το προϊόν ο ΟΠΑΠ ή μάλλον…που δεν το προωθεί καθόλου! Ένα σωστό λογισμικό, μια σωστή διαφήμιση του προϊόντος που να αναφέρεται στην δυνατότητα των μεγάλων κερδών που έχει το ιπποδρομιακό στοίχημα! Μας θέλει στα αλήθεια ο ΟΠΑΠ? Γιατί μέχρι σήμερα δεν είδαμε μια ανάλογη διαφήμιση όπως το Τζόκερ? Δεν γίνεται κάθε ημέρα να κάνεις τα ίδια λάθη αλλά εσύ να προσδοκάς σε διαφορετικό αποτέλεσμα! Το ότι μέχρι σήμερα μας ξέρουν 10 άνθρωποι παραπάνω και γίνεται και ''μια μάχη'' μέσα στα πρακτορεία μπας και ακουστούμε οφείλεται αποκλειστικά στο τμήμα Marketing της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. και σε μεγάλο ποσοστό τον κ. Γ. Δουζίνα ο οποίος μέχρι και πολύ πρόσφατα καθόταν μέχρι τις 12 το βράδυ και σχεδιάζαμε πίνακες προγνωστικών και προώθησης του προϊόντος! Αρκεί από μόνο του αυτό και με τόσο χαμηλό κονδύλι που έχει να ξοδέψει?

  Χρειάζεται άμεσα ένα ραντεβού της ιδιοκτησίας δρομώνων ίππων με το πλέον ανώτερο κλιμάκιο του ΟΠΑΠ και φυσικά και με το Δ.Σ. της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. Εκεί πρέπει να συζητηθεί εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ για το προϊόν που λέγεται ιπποδρομίες αλλά βάση σχεδίου και στρατηγικής και όχι βάση νηστείας και προσευχής! Να μιλήσουν για ιντερνετική πλατφόρμα στοιχήματος που θα ανεβάσει τον τζίρο τουλάχιστον 30% και θα μπει και στην νεολαία το παιχνίδι αυτό με αυτόν τον τρόπο! Να μιλήσουν για στοχευμένη διαφήμιση με πραγματική ουσία προώθησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος! Να μιλήσουν για τυχόν κίνητρα στην ιδιοκτησία, έστω και υπό την μορφή δανεισμού αρχικά!

  Με λίγα λόγια? Θέλω να δω και να ακούσω ένα σχέδιο διάσωσης των Ελληνικών ιπποδρομιών που να έχει αρχή, μέση, και τέλος, και εάν αποτύχει, ας κλείσουμε! Όμως να έχουμε πέσει ‘’όρθιοι’’ και με μια ηρωική μάχη, και όχι να πάμε έτσι σαν τα κορόιδα! Δεν δέχομαι να πέρασα τα Μνημόνια, να πέρασα διοικήσεις με το κάθε κομματόσκυλο να έρχεται και να κάνει την πλάκα του στον ιππόδρομο (με ελάχιστες εξαιρέσεις…) να πέρασα ιπποδρομίες χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, χωρίς ιντερνετική κάλυψη, χωρίς να πληρώνονται οι ιδιοκτήτες τα έπαθλα, χωρίς ΔΕΗ, να άντεξα, και την ώρα που με βρήκε ναυαγό ο ΟΠΑΠ στην παραλία τελικά να πεθάνω, γιατί κατά λάθος αντί για μπουκάλι με νερό, μου έδωσε μπουκάλι με φυτοφάρμακο!

  Και κλείνω με αυτό! Δεν υπάρχει άλλη λύση για τις ιπποδρομίες, πέρα από τον ΟΠΑΠ! Το δίκτυο πωλήσεων του ΟΠΑΠ, η δύναμη που έχει στα ΜΜΕ, η ευρωστία που έχει σαν εταιρία, και τα στελέχη που έχει σε νευραλγικές θέσεις (αρκεί να θέλουν να ασχοληθούν με το προϊόν και να μην το υποτιμάνε…) δεν μπορούν να βρεθούν σε καμία άλλη εταιρία! Εδώ λοιπόν ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους! Ή ο ΟΠΑΠ θα κάνει πραγματική προσπάθεια με τις ιπποδρομίες και θα εφαρμόσει μια στρατηγική πραγματική με το προϊόν που θα έχει προοπτικές ανάπτυξης, ή καλύτερα ας μας πούνε την αλήθεια ότι δεν έχουν τέτοιον σκοπό εκεί στην εταιρία και να αρχίσει ο καθένας να προετοιμάζεται είτε για εξωτερικό, είτε για αλλαγή εργασίας, και γενικά τέλος πάντων να αρχίσει να ψάχνει το πώς θα ζήσει ο καθένας που μέχρι σήμερα είχε ως αντικείμενο εργασίας τις ιπποδρομίες!

   

  Sir Ganian

   

  Το σύστημα που παίζουμε...είναι λάθος!

Επικαιρότητα:
Τετάρτη 23/5/2018 με πολύ Ν. Αφρική!

 Με πολύ Νότιο Αφρική θα πάμε σήμερα Τετάρτη! Από τις 13:00 και μετά θα ανανεώνεται η στήλη μας ''Προσφορά Χορηγών'' με πολλές προτάσεις μου και για τα ΣΚΟΡ από το πρόγραμμα της Ν. Αφρικής αλλά και για κάποιες επι μέρους ιπποδρομίες!

Λίγο μετά τις 16:00  θα γίνει η ανάρτηση του αναλυτικού Ελληνικού προγράμματος της Παρασκευής 25/5/2018 στην στήλη μας ''Πρόγραμμα της ημέρας''.

Δεδομένου του τζακ-ποτ στο ΣΚΟΡ ΓΚΑΝΙΑΝ 6 (μεταφορά 17.400,00€) το ενδιαφέρον των παικτών εκτοξεύεται για τις Ελληνικές ιπποδρομίες την Παρασκευή που μας έρχεται!

 

Banner image
Banner image
sirganian@gmail.com
Sirganian.gr © 2013